Maandag 

Een echte bureauredactie dag, zo moest ik bellen met de gemeente Sluis te vragen naar het project Cadzand-Bad. Dit project is bedoeld om Cadzand-Bad weer een nieuw leven in te blazen. Het gaat al tijden slecht met Cadzand-Bad. De omroep heeft hier al eerder wat over geschreven, maar ik denk dat hier echt wel een goed verhaal inzit. Vandaar dat ik morgen word teruggebeld met meer informatie van de gemeente Sluis en de projectmanager. Dus ik heb ook veel aandacht besteed aan het onderzoeken van het project Cadzand-Bad. Naast dit ben ik nog op zoek geweest naar het nieuws op opdracht van de eindredacteur van die dag. Ik heb wel een aantal dingen gevonden, maar over een paar van de onderwerpen was er al wat geschreven. Dus dat ging niet door.   

Dinsdag  

Op pad met verslaggever Saskia om over een megaboek een item te maken. Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen voor de radio en Instagram. Wat wel leuk is, is dat Saskia ook radio maakt, zodat we het een beetje kunnen vergelijken. De beste wordt uiteindelijk uitgezonden, maar daar gaat het mij nu niet heel erg om. Ik denk dat ik hier vooral heel veel kan van gaan leren. Door het te vergelijken leer je meer welke keuzes iemand maakt en of jij het de volgende keer anders zou doen. Uiteindelijk is het radio-item van Saskia uitgezonden, omdat dit net wat spannender was. Wel heb ik veel geleerd van deze ervaring, zoals bij een onderwerp over een boek moet jij het levend maken. Stop er dan een beetje humor in.   

Woensdag  

De dag begon een beetje haastig, omdat ik de bioscoop nog moest bellen om antwoord te geven op onze constateringen. Ik had eerder wel en mail verstuurd maar daar kwam geen antwoord op. Uiteindelijk heb ik de CEO van Cine City te pakken gekregen en daar heb ik wat vragen aangesteld. Daarna hebben Joost en ik de tekst doorgenomen en een graphic gemaakt. Dit werkte goed en ik heb nog veel tips gekregen over het schrijven met cijfers. Zo kreeg ik de tip om met veel synoniemen te werken en dat een quote leuk en mooier is om je verhaal op een hoger niveau te krijgen.  Naast de datajournalistiek ben ik ook nog bezig geweest met Cadzand-Bad, aangezien ik de gemeente Sluis vandaag pas fatsoenlijke vragen kon stellen. Naast dit alles heb ik ook even de tijd genomen om alles wat ik tot nu toe heb gemaakt of waar ik een rol heb gehad te verzamelen voor mijn portfolio.    

Donderdag   

Terugkomdag op school.    

Vrijdag  

Een dagje vrij gekregen van de omroep.     

Reflecteren  

Datajournalistiek, een hele leuke ervaring. Maar of ik het voor de rest van mijn leven wil doen dat is de vraag. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt leuk om te doen. Maar ik weet niet of ik het leuk vind om het alleen maar te doen. Ik denk wel dat ik het naast het verslaggeverswerk zou kunnen doen als ik later verslaggeverswerk doe. Zo zou ik dan twee/één dag aan datajournalistiek kunnen zitten en de andere werkdagen verslaggeverswerk doen bijvoorbeeld. Wat ik heel erg miste toe ik met datajournalistiek bezig was, was het naar buiten gaan. Je zit de hele dag achter je computer en ik denk niet dat ik dat een hele werkweek vol zou kunnen houden.  


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *