Maandag

Dit was de dag vol met ‘verrassingen’. Zo kwamen we aan op school en vertelde Roy ons in een presentatie, wat er van ons verwacht werd in het vierde semester (tweede halve jaar). Ten eerste moeten we een minor gaan regelen voor het derde jaar, daarnaast moeten we aan de slag met onderzoeksjournalistiek (met als doel erachter, meer verantwoorden waar je alles vandaan haalt en het ook duidelijker op je blog zetten), als laatste is het de bedoeling dat we ons meer bewust van de journalistiek markt met nadruk op ondernemerschap. Dus we moeten een bedrijf opzetten. (voor dit bedrijf hebben we wel twee-en-een-half jaar de tijd)

Dit was dus nogal wat en na de presentatie zijn we gelijk begonnen met het uitwerken van het bedrijf. Hoe willen we het aanpakken? En hoe gaan we dat aanpakken? Al snel zijn we tot de conclusie gekomen dat we elkaar eerst beter moeten leren kennen.

Ook heb ik samen met 6 man de vliegtickets en overnachting naar Perugia geregeld. We gaan een week en vertrekken op dinsdag 2 april.

Dinsdag

Een verloren dag, dat is de beste beschrijving van deze dinsdag. De deadline voor de kennismakingsopdracht stond namelijk op de woensdag. Als snel waren de opdracht klaar en voor de rest is er niet heel veel meer gebeurd die dag.

Woensdag

Presentaties, en nog meer presentaties. We hebben de helft van de presentaties behandeld. In deze presentaties kwamen er veel dingen naar boven, voornamelijk dat een groot gedeelte van de groep te veel taken op zich neemt.

Na deze presentaties zijn er groepen gemaakt om het bedrijf meer vorm te geven. Ik ben in de groep inventarisatie terecht gekomen. In deze groep moet ik van iedereen een beeld krijgen van zijn kwaliteiten binnen de journalistiek, maar de ontwikkeling en de goede/slechte kanten van iedereen.

Donderdag

Eerst zijn er weer presentaties geweest. Na deze presentaties zijn we verder gegaan in groepsverband. Hierbij hebben we een enquête gemaakt en hebben we ook nog met bijna iedereen gezeten om een duidelijk beeld te krijgen. We hebben ze de keuze gegeven om vijf punten te verdelen over audio, video en tekst. Dan hebben we het nog opgedeeld in wat kan je al en wat wil je ontwikkelen. Verrassend genoeg zaten we als groepje er elke keer goed in de buurt.

Reflectie

Een bijzonder week met veel nieuwe dingen. Het was in alle eerlijkheid wel weer even wennen om weer volop naar school te gaan en dan ook nog eens met zoveel dingen aan de slag te moeten gaan. Regelmatig kwam ik thuis met totaal geen energie meer om wat dan ook te doen. Toch ben ik wel weer blij om naar school te gaan. Het is fijn om weer in een andere situatie te zitten. En ik kan het vierde semester goed beginnen, aangezien ik mijn assessment behaald heb. Dit geeft toch een bevredigend gevoel. Waar ik nog wel mee worstel, is het feit hoe ik alles bij elkaar samen ga brengen; onderzoeksjournalistiek, het bedrijf, het profileren, maar ook dingen die ik zelf graag wilde ondernemen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *