Maandag 

Een dag vol zenuwen, dat is de beste beschrijving. Toen ik binnenkwam heb ik samen met vier anderen een rondleiding gekregen over de redactie, de tv-studio en de radiostudio. In de middag had ik al een opdracht gekregen, ik moest bellen naar de gemeente Vlissingen om daar te vragen naar de Veerhavensweg die opgebroken was. Na te bellen ben ik samen met Ianthe tot de conclusie gekomen dat de weg onderdeel is van North Sea Ports. Met deze informatie zijn we naar Simone toegestapt die ons heeft doorgestuurd naar Ariane, omdat North Sea Ports onder haar portefeuille valt. Uiteindelijk bleek het al oud nieuws te zijn, maar het was zeker een goede oefening.  

Dinsdag 

Dinsdag heb ik de INOS-cursus gehad, in deze cursus hebben we leren werken met INOS. Dit programma wist ik snel op te pikken. Na de cursus heb ik nog even de tijd genomen om INOS verder te verkennen, in de cursus hebben we namelijk alleen in de test versie gewerkt. In de namiddag ben ik met Nanzhu mee geweest naar Schouwen-Duivenland voor een persbriefing over de Beatrixschool die gaat sluiten. In de auto heb ik de feiten voorgelezen aan Nanzhu, zodat ze zich goed kon voorbereiden. Ik heb wel wat opvallende dingen geleerd tijdens deze persbriefing. Eén is dat de journalist moet uitkijken communicatiemedewerker, de beste manier om deze medewerker te omschrijven is als een pitbull. Twee, jongeren verslaggevers worden gauw wat dommer afgedaan door de ouderen verslaggevers die aanwezig waren bij de briefing.  

Woensdag 

Ik ben begonnen met het oefenen met INOS om het echt goed in de vingers te krijgen. Daarna ben ik mee geweest met twee verslaggevers. Als eerste ben ik met Simone mee gegaan voor een follow-up op haar eerder gemaakte stuk over Rescue Vlissingen. Hiervoor heeft Simone een televisie-item gemaakt samen met behulp van een cameraman, daarnaast heeft ze nog een audiofragment gemaakt voor de radio. Wat wel bijzonder was om te zien was het verschil tussen een radio-interview en een televisie-interview. Uiteindelijk ben ik weer terug naar de redactie gegaan om vervolgens met Marius op pad te gaan naar Eede om een audiofragment te maken over wijngaard ‘t Biezenhof. Ik heb hier zelf ook mogen oefenen met de apparatuur en het interviewen. Ik kan jammer genoeg de audio nog niet bewerken in Dalet, maar ik wil het fragment wel gebruiken om mee te oefenen.  

Donderdag 

Deze dag stond in het teken van de AVID-curus. Een cursus die de hele dag in beslag nam. Wat ik merkte was dat ik in het begin weinig begreep van de theorie, maar toen ik het in de praktijk testte ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het monteren best snel onder de knie had. Het enige wat nog lastig blijft is de stappen die je voor het monteren moet doen. Dus met Interplay, INOS en projecten werken.  

Vrijdag 

Op deze dag ben ik vooral met bureauredactie bezig geweest, ik ben vooral bezig geweest in INOS en ik kan meedelen dat ik het programma nu goed in de vingers heb. Ik kan makkelijk van bronnen, agenda of verhaalpunten maken en ik snap het uitwerken van items ook al veel beter.  


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *