Maandag

Een aantal van Condor hebben een bijzonder gesprek gehad met Nimbin. Zo hebben we het gehad over de origine van Nimbin. Hoe is het ontstaan en waar werken ze precies mee? Het interessante is dat Nimbin een andere invalshoek heeft dan zowel Condor of het projectonderwijs. Zo richten ze zich meer op filosofie, antropologie en sociologie om journalistiek te beoefenen.

Dinsdag

Ik ben de dag begonnen met het uitwerken van het Arcadis-rapport en het verwerken van alle informatie. Ik heb toen geprobeerd om een artikel te schrijven, toch heb ik het stuk opgestuurd met het bericht dat het te technisch was voor een artikel en dat we er misschien alleen een infographic van moeten maken. Later in middag ben ik samen met een groepje naar Marjo en Jelle geweest om te praten over Condor en hoe we dat ervaren aan de hand van de brief van Djaydee. In deze brief staat waar we tegen aan lopen en hoe dat misschien aangepakt kan worden.

Woensdag

Ik ben naar Amsterdam geweest om te werken op de redactie van Duurzaam Bedrijfsleven en samen met Joyce heb ik het over de situatie gehad. Toen kwam Joyce met een ander idee wat inhield dat ik meer een analyse moest doen naar de werelddelen en de steden op deze continenten.

Donderdag

In de ochtend ben ik naar de huisarts geweest en daarna naar het ziekenhuis voor een foto van mijn pols. Toen dat eenmaal klaar was ben ik naar Den Haag gegaan om daar samen met Stephanie, Eline en Mirthe in een café te werken aan zowel Duurzaam Bedrijfsleven als mijn blog voordat we naar Meet the Press met Eliot Higgins gingen. Het was een interessante bijeenkomst samen met de directeur van Bellingcat en hij heeft kort toegelicht wat Bellingcat precies doet.

Vrijdag

Vrijdag ben ik voor de Bode weer op pad geweest en deze keer naar een basisschool voor een ontwerpsessie. Dit blijft altijd lastig vind ik, kinderen interviewen. Ze geven bijna altijd als antwoord ‘Leuk’ en ze dachten dat ik hun nieuwe meester was. Wel is er een leuk stuk uit ontstaan.

Reflecteren

Een week waar ik veel heb ingezet op Condor en de ontwikkeling van alternatief onderwijs binnen de FHJ. Zo heb ik samen gezeten met Marjo en Jelle wat tot interessante inzichten heeft geleid en nu hoop ik ook dat er actie wordt ondernomen. Zowel Jelle Klipp en wij waren er mee eens dat er actie ondernomen moest worden op het gebied van de kloof die er langzaam ontstaat. En als ik het mag geloven is er een kans dat Condor naar de FHJ gaat verhuizen, zodat de kloof minder groot wordt. Een goede ontwikkeling denk ik. Daarnaast zijn we naar Nimbin geweest, daar heb ik vooral geleerd hoe het is om met een andere invalshoek aan de slag te gaan en door een connectie te zoeken met andere vakken, zoals filosofie, kunst en sociologie om je producten en diensten te verbeteren in de journalistiek.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *