Maandag

Ik heb de hele dag bij de Praxis moeten merken, dus helaas heb ik niks voor school en DataBewijst kunnen doen dan soms even wat appjes sturen naar iedereen om te vragen hoe het ging en of het al klaar was. Stephanie en Mirthe waren namelijk bezig voor de filesproductie. Dat was wel even lastig moet ik toegeven. Bij de Praxis werken is nou niet heel erg leuk en ik moet eerlijk gezegd wel toegeven dat ik wel langzaam de tellen begin af te tellen. Dan kan ik weer wat meer aan de slag met school en DataBewijst en krijg ik ook wat meer vrije tijd. Sinds de coronacrisis werk ik eigenlijk zes dagen per week voor zowel de Praxis als school en DataBewijst. Dat is best wel veel, maar ik ben nog niet uitgeput dus ik weet dat ik nog even verder kan.

Dinsdag

Er was ook gewoon in de vakantie een DataBewijstvergadering en ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit ook wel fijn vond. Ja natuurlijk wil ik vakantie hebben, maar het laat wel weer zien hoe erg de teamleden van DataBewijst een succesverhaal willen maken en dat waardeer ik heel erg. Tegelijkertijd houd ik mijn hart wel vast voor de zomervakantie, want wat gaat er dan gebeuren. Gaan we dan echt het werk voor bijna 8 weken stilleggen. Ik zie dat liever niet gebeuren, maar ik wil ook zeker niet dat we onszelf gaan uitputten. Dus een vakantie moet er zeker komen, maar ik zie liever niet dat deze acht weken duurt. Ik denk namelijk dat acht weken eruit liggen schadelijk is voor een beginnende onderneming. Tijdens deze vergadering hebben we het nog gehad over met wie we allemaal contact willen opnemen voor de salesgesprekken. We zijn tot de conclusie gekomen dat ik een mail moest sturen naar Duurzaam Bedrijfsleven en dat Mirthe ging bellen met onder andere Omroep Brabant, de Limburger en Slices.co. Slices was dan niet voor een salesgesprek, maar dat was wel een belangrijk telefoontje. Wij werken namelijk veel met Slices en we zitten nu te kijken wat we qua geld kunnen regelen met het bedrijf. Voor de rest heb ik de rest van de dag wat rustiger aan gedaan en heb ik, samen met Stephanie, Mirthe nog geholpen toen ze ergens mee vastliep.

Woensdag

De woensdagochtend begon met een interview met Lucas van Houtert (hoofredacteur BD). Dit was sowieso wel interessant omdat we de dag hiervoor (dinsdag) te horen hadden gekregen dat de productie over corona en de files niet gekocht zou worden voor de prijs die wij vroegen. Dat was wel even een klap, omdat we elke keer te horen hadden gekregen dat het ‘geweldig’ was. Maar goed. De eerste pannenkoek gaat altijd mis 😉.  Wel hebben we veel geleerd vanuit deze productie. Zo hebben we geleerd dat het beter is om een onderwerp van te voren te pitchen dan dat je een product aflevert waar de redactie niks over heeft kunnen zeggen. Nu was deze productie ook niet speciaal gericht op de verkoop, maar meer voor onszelf om weer te beginnen met produceren. Het idee is nu om het misschien gratis weg te geven als ze het willen. Dan kunnen we toch onze naam wat beter in de markt zetten of we laten het hierbij en we gebruiken het voor ons eigen portfolio op onze website. Opties genoeg. Na het interview met Lucas zijn we begonnen aan de dodenherdenking productie voor De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Deze keer ben ik vooral bezig geweest met de vormgeving in Slices en de tekst samen met Eline. Dat was een leuke afwisseling, maar ik geef eerlijk toe dat dit er niet voor heeft gezorgd dat ik kan kiezen tussen of data analyseren of vormgeven. Ik vind het beide super leuk om te doen en ook waanzinnig interessant. Helaas moest ik rond 12.30 alweer weg, want ik moest werken. Hierdoor miste ik de meeting met Jeroen de Vos en zou ik oorspronkelijk ook de workshop van Albertine Piels missen. Gelukkig kon ik regelen met mijn baas dat ik om 18.00 uur naar huis kon, zodat ik wel bij de workshop kon zijn. Deze workshop ging over brainstormen en hoe je dat het beste kan doen en dat was wel interessant.

Donderdag

Donderdag begon met dat ik in de trein naar Tilburg moest om mijn sleutels in te leveren voor mijn kamer. Dat was wel een raar moment, maar het zat eraan te komen. Tijdens de treinreis heb ik vooral gewerkt aan wat reflectiepost en wat weekverslagen. Met beide liep ik wat achter vanwege de behoorlijk drukke en chaotische weken van de afgelopen tijd. Eenmaal terug heb ik nog wat onderzoek gedaan in de dataset voor de dodenherdenking en ben ik de rest van de dag bezig geweest met reflecteren het uitwerken van onder andere de workshop van Hackastory.

Vrijdag

Ik heb de hele dag bij de Praxis moeten werken, maar in de avond heb ik samen met Mirthe en Stephanie nog tijd moeten besteden aan de productie voor DUIC. Zo zijn we van 18.30 tot ongeveer 22.30 bezig geweest om de gehele productie af te ronden, zodat deze maandag gepubliceerd kon worden. Zo heb ik onder ander met Slices en de tijdlijn geknoeid. Heb ik goed gekeken naar de zinnen en de opmaak van alles en heb ik nog geprobeerd nog wat informatie te vinden voor een aantal dingen in de productie. Ook hebben we wat dingen moeten schrappen omdat dit niet meer nodig was of niet zinnige informatie was.

Reflecteren

Het is me weer helaas niet gelukt om alles bij te werken en om echt goed te reflecteren op alles en dat is jammer, maar het is nodig dus ik zal er nog een week voor uit moeten trekken. De week na de vakantie zal voor mij ook in het teken staan van reflecteren en mijn weekverslagen weer verder uitwerken. Het blijft toch lastig om vrijwel elke week iets te vinden over waar je je wilt reflecteren, maar ik vind het wel een leuke uitdaging. Je denkt meer na over je week en wat je daarin beleeft heb. Plus je leert ook prioriteiten stellen. Zo moet ik bijna altijd het belangrijkste eruit kiezen om daarop te reflecteren. Ik reflecteer ook wel eens per dag in mijn weekverslagen, maar ik probeer het zoveel mogelijk in apart blogpost uit te werken. Dit doe ik omdat anders deze weekverslagen te lang worden in mijn ogen en ik in een aparte blogpost beter alles kan omschrijven. Het kost wel wat extra tijd en het is ook jammer dat ik niet zeker weet of alle assessoren alle weekverslagen lezen, maar het werkt ook voor mijzelf om alles op een rijtje te zetten.

Categorieën: Weekverslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *