Maandag

De Condorvergadering was niet heel erg bijzonder. Er was weinig energie en na een uurtje waren we wel klaar. We hebben het even kort gehad over hoe we naar de deadline kijken en hoe we de komende vijf weken gaan invullen. We hebben het ook over de assessments gehad en hoe iedereen daar naar kijkt. Ik kijk zoals altijd met een angstige blik naar de assessments. Ik denk wel dat ik veel heb gedaan en nog belangrijker veel heb geleerd in dit semester, maar of het genoeg is in de ogen van een assessor dat weet je nooit. Daarna zijn we gelijk doorgegaan naar een DataBewijst-vergadering.Tijdens deze vergadering hebben we het over de onderzoeken die we tot nu toe hebben gedaan en de doelen of we deze behaald hebben. Helaas hebben we er maar één doel echt gehaald. Dit is die van de visie en missie. Voor de rest hebben we wel twee producties gemaakt in Slices, maar één daarvan was voor het doel. Dus eigenlijk hebben we het niet behaald. De drie salesgesprekken hebben we niet gedaan. We hebben twee gesprekken, maar dit zijn geen salesgesprekken meer. Toch is er wel veel gebeurd en ben ik blij dat we een doel hebben behaald. De komende periodes is het nog veel testen dus dat is niet erg. Nadat we de doelen hadden besproken hebben weer met Richard gezeten en hij heeft ons verder geholpen. ’s Avonds heb ik nog een Q&A gevolgd bij Albertine. Hier hebben we het vooral gehad over hoe we om moeten gaan met DUIC. Nu ze niet meer reageren.

Dinsdag

Ik heb de hele dag maar aan twee dingen gezeten. Zo heb ik het onderzoek afgemaakt en heb ik een beetje gerekend en getest met prijzen voor DataBewijst. Voor het onderzoek heb ik de inleiding, aanleiding, methodologie, discussie, literatuurlijst, conclusie, samenvatting, inhoudsopgave en voorblad gemaakt en aangepast. Ik moet toegeven dat mijn drive achter dit alles wel was dat ik bijna klaar was en dat ik daarna niet te veel meer naar het onderzoek moet kijken. Toch ben ik aardig tevreden met de resultaten, ondanks het feit dat de audio van een aantal interviews niet is gelukt. Daarna heb ik wat testen gedaan met prijzen en producties. Zo heb ik een beginnend inkomen gepakt van ons allemaal en dat keer vier gedaan om zo te kijken wat de minimale omzet moet zijn om de lonen te kunnen betalen. Dit is best wel veel, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik denk alleen wel dat we meerdere businessmodellen moeten gaan combineren om financieel gezond te eindigen.

Woensdag

Tijdens de vergadering met Roy hebben we het vooral over de stage gehad en ik kan nu aangeven dat ik stage voor 28 uur bij RTL Z ga lopen en dat ik de rest van de periode bij DataBewijst stage ga lopen. Dat betekent dus de ene week twee dagen en de andere week één dag voor DataBewijst. Voor de rest heeft Roy nog een document doorgestuurd met daarin de regels voor een stage bij je eigen bedrijf. Daarna zijn Mirthe en ik begonnen aan het analyseren van de data voor onze productie en we hebben besloten om de provincie Overijssel te pakken. Dit was wel interessante data met veel veranderingen erin. Na deze analyse heb ik samen met Eline een Buyer Persona gemaakt voor de personen met wie we donderdag een gesprek hebben bij Online-Zuid, Carin Beenen en Maartje Huijben. Dit doen we om ons beter voor te bereiden op het gesprek.

Donderdag

Ik was wel zenuwachtig voor het gesprek met DP Media Online-Zuid, maar het gesprek is goed verlopen en we hebben veel waardevolle dingen geleerd. Zo weten we nu wat de problemen zijn waar ze tegen aanlopen en waar wij als DataBewijst dus op kunnen inspringen. Wel moeten we onze mail voor de volgende keer net wat anders opstellen, doordat er in de mail stond wat we voor elkaar kunnen betekenen was het lastig om in te gaan op de problemen die ze hebben en door te vragen naar deze problemen. Dat was wel zonde, maar wel een waardevolle les voor de volgende keer. Voor het volgende gesprek zit ik samen met Stephanie rond de tafel (via conference call) met Lody Trepels van Omroep Brabant. Na het gesprek zijn we nog snel even naar de Condorvergadering gegaan om te kijken wat er gebeurde. Helaas was de vergadering wel al bijna klaar dus veel hebben we niet meegekregen. Toen de vergadering was afgelopen heb ik nog samen met Mirthe, Stephanie en Eline gezeten om even het gesprek door te nemen. We hebben wel besloten dat het een klant kan zijn van ons maar dat het geen Earlyvangelist is. Nadat we dat besproken hadden zijn Mirthe en ik nog kort bezig geweest voor het onderzoek, want het CBS had namelijk een mail gestuurd met daarin het antwoord op onze vraag over een andere dataset en of ze de regionale data kunnen leveren. Toen werden we doorverwezen naar de website van de Veiligheidsmonitor en dat was een eyeopener. Er zitten hier echt honderden verhalen in. Wat we dus nu gaan doen is contact opnemen met een redactie in Overijssel en de data laten zien om te kijken waar zij willen dat we onderzoek naar doen. Om 19:00 was er nog een workshop voer verdienmodellen en businessmodellen. Dit was super interessant maar duurde wel verschrikkelijk lang.

Categorieën: Weekverslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *