De week voor Perugia was nog een drukke week met een onderwerp van Art Rooijakkers, de podcast en datajournalistiek. Toch hebben we met alle drie flinke stappen kunnen zetten.

Maandag

Na de vergadering vooral bezig geweest met de podcast Perugia en een onderwerp voor de columns van Art Rooijakkers. Ik ben begonnen samen met Karlijn en Mirthe aan het onderwerp tatoeages voor de Art Rooijakkers en in alle eerlijkheid zal ik zeggen dat dit vlot en soepel verliep. We hadden vrijwel in één dag bijna alles klaar. Er lagen bronnen klaar die Art kon spreken en, drie pagina’s aan research. Het enige dat we nog hebben moeten zoeken was een leuke quote.

Na het uitwerken voor Art ben ik samen met Sebastiaan, Stephanie en Mirre. Ook dit verliep goed, snel en soepel. We hebben even de tijd genomen om te kijken waar we allemaal heen willen en of deze lezingen matchen bij de onderwerpen die we hadden gekozen voor de podcast. Daarna gekeken wie de apparatuur mee zou nemen naar Perugia. Voor de rest was de apparatuur al gereserveerd de week daarvoor, waardoor we ons daar ook geen zorgen meer om hoefde te maken.

Dinsdag

Ik ben begonnen met een DDBL-meeting samen met de rest van het datajournalistiek-groepje. Dit is omdat Nigel naar mij toe kwam met de melding dat ze opnieuw de onderhandelingen in waren gestapt en daardoor een nieuwe koers hadden. Na de brainstorm bleek al snel dat we geen interesse hadden en zijn we verder gegaan met onze eigen brainstorm. Deze brainstomsessie verliep goed en we hebben een goed pad uitgezet. We hebben besloten om tot de meivakantie twee projecten te doen in twee groepjes. Na de meivakantie gaan we volop aan de slag om de competenties te behalen. Ook gaan we meer collges regelen en gaan we verder met het lezen van de literatuur.

De rest van de week ben ik vooral bezig geweest met het voorbereiden van Perugia en de podcast die we daar gaan maken.

Reflecteren

Een vermoeide week met veel dingen te doen en voor te bereiden. Aan het einde van de week merkte ik dat ik wel toe was aan wat rust en ik dacht dat Perugia mij die rust wel zou geven (hoe fout mijn gedachte wel niet was lees je in het volgende weekverslag). Op donderdag en vrijdag had ik niet heel veel energie meer en daarom heb ik ook besloten om wat rustiger aan te doen. Toch heb ik samen met de groepjes waarin ik zit veel kunnen bereiken. Zo hebben we voor datajournalistiek een realistisch tijdspad kunnen creeëren en zijn we voor de podcast Perugia klaar met de voorbereidingen. Art Rooijakkers heeft ook weer een onderzoek op zijn tafel liggen. Een prima week dus.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *