Een week vol met veranderingen en concreter plannen. Deze week staat in het teken van de verandering. Er zijn veel dingen gebeurd die er voor hebben gezorgd dat het vanaf nu makkelijk moet gaan.

Maandag

De eerste dag van de stemronde voor het voorzitterschap. Uit deze stemming bleek dat we het meeste vertrouwen hebben in Stephanie en Mirre als voorzitter. De vertrouwenspersonen zijn Mirthe en Sebastiaan geworden. Na deze stemming hebben we ook nog besloten om naar de We-Scan te gaan kijken. Dit moest ik samen met Nick doen. Na de vergadering zijn we aan de slag geweest met DDBL en hiervoor hebben we een plan gemaakt. Dan nog naar mijn laatste meeting voor de podcast Perugia, in deze meeting hebben we veel stappen kunnen maken. Wel weer een lange vergadering met veel discussie.

Dinsdag

Een belangrijke dag voor de groep. Nick en ik zijn namelijk op basis van een aantal competenties. Zoals ik verwacht had kwamen er uit de We-Scan totaal andere resultaten. Later die dag hebben we toch besloten dat Stephanie en Mirre de voorzitters worden. Deze beslissing kwam wel pas na verschillende uren van discussie.

Woensdag

Na drie dagen in conclaaf zijn de voorzitters en vertrouwenspersonen dan toch definitief gekozen. Daarna zijn we concreet gaan zitten voor DDBL en hebben we de vergadering van vrijdag voorbereid. Daarna hebben we alle ideeën voor Perugia aan elkaar verteld. Voor laatste taak van de dag ben ik als projectleider van het datajournalistiek project aan de slag geweest met een globale planning en plan van aanpak.

Donderdag

Een toch wat legere dag, maar ik heb wel met de voorzitters gesproken over wat ik allemaal doe en ik heb mijn Engels weer wat verbetert (mijn Engels verbeteren is samen met mijn Nederlands verbeteren een project dat meer op de achtergrond loopt). Ik ben nu bezig met een Engelse woordenlijst met journalistiek vaktermen. Daarna was er nog een borrel met de eerstejaars die ik al snel moest verlaten. Ook heb ik een deadline van de voorzitters moeten vaststellen voor het Perugia project.

Vrijdag

De belangrijke meeting met DDBL, een brainstormsessie, maar eigenlijk begonnen de onderhandelingen al. Naar mijn gevoel hebben de onderhandelingen niet in ons voordeel uitgepakt. Toch is er een idee uitgekomen uit de meeting met DDBL, we willen een neutraliteitschecker maken. DDBL maakt de machine, wij doen onderzoek naar neutraliteit. Daarna ben ik verder gegaan met mijn Engels woordenlijst en heb ik mijn idee over het schrijven van achtergrondverhalen verder uitgewerkt.

Reflecteren

Een bijzondere week, waarin in het begin de dagen lang duurde, maar aan het einde van de week ging het gelukkig allemaal steeds sneller. De voorzitters zijn in mijn ogen uitstekend en ze hebben het voor elkaar gekregen om de vergaderingen kort te houden. Daarnaast heb ik besloten om meer contact op te zoeken met het werkveld. Zo heb ik een workshop met het CBS geregeld en ben ik bezig om met andere journalisten in contact te komen. Een week vol verandering dus, maar in positieve zin.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *