Maandag

Voor de vergadering heb ik nog snel even de tijd genomen om de laatste literatuur te lezen die ik of vergeten was of nog geen tijd voor heb gehad. Daarna begon de Condor vergadering. Tijdens deze vergadering hebben we gekeken naar de deadlines en of iedereen het gehaald had. We werken vanaf nu met deadlines zodat iedereen in ieder geval een beetje bezig is. Het is erg lastig om nu te kijken wat iemand doet, dus ik hoop dat we met de deadlines er een beetje voor kunnen zorgen dat we in ieder geval met zijn allen doorgaan en toch nog bezig blijven. Vlak na de Condorvergadering volgde weer een DataBewijst vergadering waarin we hebben besproken wat we deze week gingen doen. Onder andere het gesprek met de SVDJ staat deze week op de planning. Voor de rest ben ik vooral bezig geweest om met mijn theoretisch kader verder aan de slag te gaan. Ik heb alle literatuur gelezen en ik heb een begin gemaakt aan het filteren van de quotes en het omzetten van de quotes in mijn eigen, Nederlandse woorden. Ook heb ik nog met Nancy gebeld om even door te nemen wat we tot nu toe gedaan hebben met DataBewijst en ze had nog een leuke opdracht voor DataBewijst.

Dinsdag

Het was dan zo ver het gesprek met vier mensen van het Stimuleringsfonds over ons team en onze deelname aan het Accelerator-programma en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik sceptischer ben geworden over de SVDJ en Accelerator. Ze mogen, natuurlijk, kritische vragen en opmerkingen maken en dat vind ik helemaal niet erg. Maar tijdens dit gesprek is er een gewoon een aantal keer naar ons gesneerd en dan ga je bij mij gewoon een brug te ver. Ook wij verdienen op zijn minst een beetje respect en dat hebben ze ons totaal niet gegeven. Zo werd er naar Mirthe keihard gesneerd terwijl ze nog bezig was met spreken en werd ik afgerekend op het feit dat ik, door de zenuwen, Omrop Fryslân verkeerd zei en daardoor werd er niet meer naar het verhaal geluisterd waar ik over bezig was. Zoals ik al zei, je mag kritisch zijn en je mag feedback geven. Altijd, maar sneren naar iemand is gewoon gebruik maken van je macht en dat is in mijn ogen kinderachtig. Dus ergens hoop ik stiekem dat we niet toegelaten worden, want als ze zo respectloos met je omgaan dan hoef ik er ook geen onderdeel van te zijn.

Na dit gesprek met de SVDJ, hebben we nog even met elkaar gezeten om het gesprek door te nemen. Na een korte pauze zijn we verder gegaan voor DataBewijst. Zo hebben we een factuur opgestuurd naar BD, hebben we contact opgenomen met Bart van Teeffelen (Broeinest Brabant), Stephan Jongerius (Brabants Dagblad) en Jeroen (docent aan de FHJ). Ook hebben we even bij de Kamer van Koophandel gekeken wat we kunnen doen om ons in te schrijven, maar ze raadde toch aan om even te wachten totdat de coronacrisis wat minder is. Toch ben in benieuwd of we zo lang kunnen wachten. Het ligt er een beetje aan hoeveel opdrachten we binnenkrijgen de komende tijd. Er is ook een nieuwe initiatief ontstaan voor onze competentie publieksgerichtheid. We hebben besloten om een poll te lanceren op LinkedIn met wat onderwerp keuzes zodat we een beetje inzien wat ons publiek wil in deze tijden en om een beetje loyaliteit te creëren naar het bedrijf toe. Deze poll gaan we om de twee weken lanceren om dan zo te testen wat onze klanten/ het publiek van de klanten willen. Misschien kan er uiteindelijk wel uitkomen dat wij wat ideeën krijgen van het publiek. Zo we hebben wat ideeën bedacht om in de poll te zetten.

Woensdag

We hebben zoals gewoonlijk geskyped met Roy en hier kwamen een hoop interessante dingen uit. Zo hebben we het gehad over hoe je een productie mooi kan vormgeven en dat dit voor opdrachten kan gaan zorgen. Hij heeft ons naar de website slices.co gewezen en dat zou echt gaaf zijn als we zo’n soort productie kunnen maken. Daarnaast hebben we het idee van de polls voorgesteld om te kijken of het een goed idee was en Roy was er wel over te spreken. Wel was de vraag nog of we het op LinkedIn of op onze website moeten doen. Een probleem is dan dat onze website nog niet online staat en we hebben uiteindelijk gekozen om verder te gaan met LinkedIn, voor nu. We hebben het ook nog over wat ideeën gehad van samenwerkingen en hoe we nu verder moeten met DataBewijst. Een ander belangrijk punt waar Roy op wees is het feit dat je nu veel duidelijker moet laten blijken waar je mee bezig bent en wat je leert. De assessoren weten nu helemaal niks over wat je doet en toen dacht ik wel even “Shit!!” Ik was vergeten dat je ook dat soort dingen moet gaan aanpassen op deze situatie. Ik heb dus diezelfde dag gelijk besloten om een aantal onderwerpen/gebeurtenissen op te schrijven waar ik verder op inga. Na de vergadering hebben Mirthe, Stephanie en ik nog een poll gemaakt voor DataBewijst op LinkedIn (zie afbeelding hieronder).

Naast dit nieuwe initiatief te lanceren van DataBewijst ben ik nog bezig geweest met mijn onderzoek door de aanleiding en de inleiding te schrijven. Ze zijn nog niet helemaal klaar en nog niet alles klopt maar dat ga ik op het einde pas echt helemaal op orde maken. Ik wilde toen graag verder gaan met de literatuur maar ik heb besloten om op de rem te trappen en gelijk wat blogposts te schrijven. Zo heb ik een post geschreven over het vraagstuk Nuenen en over hoe het coronavirus de ethiek van de journalistiek kan aanpassen. Het laatste liepen wij namelijk tegen aan toen we een onderzoek wilde starten naar de wachttijden van de GGZ, maar moet je nu in deze tijd een kritisch onderzoek starten naar een overheidsinstantie terwijl vertrouwen op dit moment juist belangrijk is. En dan is er nog het feit dat je niet weet of je publiek dit eigenlijk wel wil in deze tijden van onzekerheid.

Donderdag

Ik ben de dag begonnen met een reflectiepost/gewone post over het boek De nieuwe journalist van traditioneel naar modern freelancen van Sjoerd Arends & Erwin van ’t Hof, omdat het echt wel mijn ogen heeft geopend. Daarnaast geeft het boek ook een optimistisch en wat positiever beeld van de freelance journalistiek markt. Ik was nog niet helemaal klaar met het schrijven van de blogpost toen de conference call al begon met de andere Condorianen. Tijdens deze vergadering hebben we het vooral over het onderzoek gehad en hebben we de Show & Grow gedaan door te kijken naar wat we aan het doen zijn precies en of we ergens tegen aanliepen. Eline heeft ook nog een workshop gegeven van Hackastory over de Buyer Persona. Deze workshop had het DataBewijst-team namelijk al bijgewoond en we wilden graag deze kennis delen. Hier volgt nog een aparte blogpost over. Na de vergadering ben ik verder gegaan met de blogpost over de nieuwe journalist. Ook heb ik nog even de tijd genomen om de spelling en grammatica te controleren van de blogposts die ik tot nu toe heb geschreven. Dit kostte nogal wat tijd en ik denk dat het al wat beter is geworden. Ik geef toe ik ben geen koning in de Nederlandse taal, maar voor mijn gevoel heb ik wel vooruitgang geboekt. Daarna heb nog een bron verwerkt in mijn theoretisch kader van deelvraag 1 en ik heb wat aanpassingen gedaan aan mijn blog om zo wat meer duidelijkheid te creëren (zie afbeelding hieronder).

Nu staan de weekverslagen en het reflecteren onder het kopje portfolio en is alles wat ik gedaan heb in leerjaar 1 & 2 verplaatst naar archief.

Categorieën: Weekverslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *