Maandag 

Een dag vol met bureauredactie en een zoektocht naar het nieuws. Ik merk nu dat het steeds beter gaat het nieuws zoeken. Ik weet het sneller te vinden en ook makkelijker te vinden. Wat ook wel leuk is, is dat ik heb ontdekt hoe handig het is om een goed netwerk te hebben. Hierdoor vindt je veel informatie en krijg je ook veel informatie.

Dinsdag 

Een spannende dag aangezien ik verantwoordelijk was voor het beeld deze keer en Ianthe voor de radio. We moesten op pad naar de binnenhaven van Vlissingen, omdat studenten de haven gingen schoonmaken. Eenmaal daar aangekomen, gingen we al snel de fout in door te zeggen. ‘Doe maar wat jij wilt, we zijn er niet’. Hierdoor verdwenen ze met de boot de haven in en verdwenen voor een half uur à drie kwartier. Daarna verliep het allemaal vrij soepel en bij terugkomst op de redactie heb ik nog snel even wat bewerkt.

Woensdag 

Woensdag was eigenlijk een vervolg op de dinsdag. Ik ben de hele dag bezig geweest met het typen van een internet artikel, het verbeteren van mijn televisie-item. Deze dingen zijn wel onder toezicht gedaan en dat was wel prettig. Bij het internetbericht hielp Elias mij en bij het televisie-item heeft de presentator van die dag Mirjam mij ook erg geholpen. Wat wel lastig blijft is dat je bij het maken van een pr-tekst vaak met een andere presentator te maken hebt. Hierdoor moet je eigenlijk elke keer op een andere manier schrijven. Het is wel een leuke uitdaging, maar het blijft lastig.

Donderdag  

‘Ouderwetse journalistiek’, althans dat wat de mensen op straat denken van de journalistiek. Er was namelijk een ongeluk gebeurd tussen een passagiersboot en een goederenboot in de buurt van Hansweert. De passagiers werden van boord gehaald bij Wemeldinge en Ianthe en ik mochten op pad om hiervoor radio/tv/internet te maken. Simone heeft ons begeleid door veel te bellen met ons en andere partijen en ze heeft de locatie doorgeven. Zonder voorbereiding moesten wij snel naar de plaats toe. Eenmaal daar aangekomen mochten we niet op de boot filmen, of iemand interviewen voor de radio of televisie. Dit kwam omdat het een Amerikaans bedrijf was en dan moet alles via de Public Relations (PR). Bijzonder was het wel aangezien ik dit nog nooit in Nederland heb meegemaakt. Dit was wel even snel anticiperen en reageren. Uiteindelijk hebben we op de openbare weg gestaan en gefilmd en heb ik nog wat cijfers weten te halen. Mijn radio-item was overigens volledig mislukt waardoor het niet werd uitgezonden. Ik had namelijk alleen maar een buschauffeur geïnterviewd en wat erom heen gepraat, maar meer was het niet.

Vrijdag 

Een belangrijke dag vandaag aangezien ik een evaluatiegesprek had met Sonja. Een interessant gesprek, waarin ik veel tips heb gekregen. Maar ook wat aandachtspunten. Zo moet ik meer mijn mannetje staan op de redactie.  Ook werd het hoogst tijd dat ik aan datajournalistiek en mijn onderzoek ga beginnen. Naast de aandachtspunten zijn er ook veel tips gegeven over bijvoorbeeld radio maken. Probeer tijdens een interview lager in je stem te gaan zitten. Dan kom je zelfverzekerder over en praat je minder snel.  De rest van de dag heb ik besteed aan het maken van voxpops in Terneuzen voor het verhaal van Anke, dat gaat over de Zeeuwse geschiedenis en hoe dat in de middelbare school lessen wordt gegeven. Tijdens de voxpops moest ik telkens één vraag stellen over de Slag van de Schelde. Leuk was het wel. Toch was het wel lastig om met de regen te werken en de weinig mensen die op straat lopen. Dan is voxpops maken opeens heel erg lastig.

Reflecteren 

Een goed gesprek was het wel met Sonja, vrijdag. Een gesprek waarin ze aangaf dat he belangrijk is dat je jezelf laat zien op de redactie en dat het eens hoog tijd werd dat ik wat tijd zou gaan besteden aan mijn onderzoek voor school en het leerdoel over datajournalistiek. Een gesprek waarna ik het gevoel had dat er wel het één en ander moest veranderen. Niet dat ik gelijk mijn stage heb verpest, maar het kan wel beter.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *