Een week met de tegel-uitreiking en een discussiemoment op donderdag.

Maandag

Dit was tweede Paasdag, dus vrij. Wel zijn er de nodige reflecties geschreven over onder andere ondernemerschap.

Dinsdag

De Tegel, één van de prijzen in de journalistiek wereld, een bijzondere uitreiking waar ik bij aanwezig was. De gehele dag stond in het teken van de Tegel en de regionale journalistiek. Ik heb hier een apart stukje over geschreven.

Woensdag

Een dag vol met reflecteren en aan mijn blog werken. Ik heb de nodige tijd besteed aan mijn blog. De reflectiestukken gingen over het project voor Art Rooijakkers, maar ook over ondernemerschap. Daarnaast ben ik begonnen met stukken over de competenties, onderzoeksjournalistiek en profileren.

Donderdag

Een discussiemoment, om precies te zijn de eerste van het vierde semester. In dit discussiemoment gingen we in op de informatie van Eline over Finland en het onderwijs daar. Het ging vooral over de mening, het groepsbelang, maar ook over of er veel discussie moeten zijn. De conclusie voor mij en toch ook wel de gehele groep was dat de discussiemoment ook erg belangrijk zijn. Hier zie je het echte denkwerk gebeuren en dan worden er discussies gevoerd over dingen die ons verder moeten hebben. Zo hebben we het ook over feedback gehad.

Reflecteren

Eigen mening over groepsbelang of juist andersom. Als we naar Proakatemia (School in Finland) moeten luisteren dan is het groepsbelang altijd belangrijker dan je eigen mening. Een vraag die bij mij dan opkwam was, hoe kan ik dan mijn leerdoelen behalen. Dan moet ik mezelf laten horen, anders is er een kans dat ik een kans mis of een gebeurtenis. Tegelijkertijd geloof ik in het groepsbelang en denk ik ook dat dit veel kan opleveren. Een conflict dus en dan ook aan iedereen in de groep de taak om een compromis te vinden, zodat we wel als een groep verder kunnen, maar niet je eigen leerdoelen uit het oog verliest. Dit is ook een belangrijke les voor mij. Zo heb ik besloten om meer datajournalistiek te gaan doen en ben ik op zoek gegaan naar een freelance baantje voor een lokale krant.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *