Maandag

De dag begon zoals gewoonlijk met een vergadering, in deze vergaderingen ging het onder andere over de assessments, de begeleiders en de minors. Erg opvallend en aan de andere kant ook schokkend was dat er maar zeven mensen in het eerste semester van het derde jaar hun minor volgen. Ik schrok daar even van, ik had verwacht dat het iets meer verdeeld was, dit was dus niet zo. Wel is het fijn dat de datajournalistiek groep allemaal in het eerste semester op minor of stage gaan waardoor het project eventueel volgend jaar door kunnen laten lopen. Er is zelfs een idee gevallen om een datajournalistiek bedrijf op te richten.

Daarnaast heb ik na een flinke zoektocht bij het CBS de data achter de Breda Welvaartsmonitor en de SDG’s kunnen vinden. Toen heb ik voor iedereen de SDG’s geordend, zodat we sneller aan de slag konden. Ook was het mijn idee om de SDG’s op te delen zodat iedereen een portfolio krijgt en we sneller de rapporten door kunnen spitten.

Dinsdag

We (datajournalistiek groep) zijn begonnen met een quiztime van Bellingcat om onze skills te verbeteren als het aankomt op het zoeken naar locaties, maar ook het werken met verschillende zoekmachines en ga zo nog maar even door. Daarna zijn we aan de slag geweest met de data voor Duurzaam Bedrijfsleven en hebben we van alles besproken over de dataset van CBS. We zijn toen tot de conclusie gekomen dat het een grote en lastige dataset is met veel verschillende termen en meeteenheden.

Woensdag

Ik ben de hele dag bezig geweest met het toelichten van de competenties en hoe ik deze competenties heb bewezen dit semester. Deze berichten zijn nog niet gepubliceerd dat doe ik pas in de laatste week voor de deadline. Wel is het al geschreven, maar moet ik zeker nog wat dingen toevoegen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat het mij een fijn gevoel gaf en dat ik met meer zekerheid (zover dat mogelijk is voor mij) richting het assessment ga. Ik heb weer flinke stappen gezet dit semester en daar ben ik erg blij mee.

Aan het einde van de dag hebben Eline en ik nog snel een stuk geschreven voor Duurzaam Bedrijfsleven over pensioenfonds APG en SDG gendergelijkheid. Ik kreeg namelijk een bericht binnen eerder op de dag van RTL Z over dit pensioenfonds, dat bericht heb ik gelijk doorgestuurd naar Mirthe, Stephanie en Karlijn zodat ze dit bij Duurzaam Bedrijfsleven konden neerleggen. Dit had ik alleen duidelijker moeten vermelden. Uiteindelijk hebben Eline en ik het stuk geschreven voor Duurzaam Bedrijfsleven.

Donderdag

Donderdag begon met een vergadering en aan het einde gaf Mirre snel een soort van college over de workshop van Bellingcat waar we vorige week naartoe zijn geweest. Ook hebben we de groep uitgedaagd om een quiztime te gaan doen, die wij ook al hebben gedaan. Dit was leuk om te zien, maar ook leerzaam. Er lijden meerder wegen naar Rome en dat zag je ook terug. Iedereen had vrij snel de locatie te pakken, maar daar was niet alles mee gezegd. De bedoeling was dat je namelijk het gebouw zou zoeken waar de fotograaf zich bevond en zelfs de verdieping waar de foto was genomen. Dat bleek een groter uitdaging voor iedereen.

Na de vergadering hebben we een aanpak gemaakt voor Duurzaam Bedrijfsleven en heb ik als projectleider een deadline ingesteld, namelijk 7 juni. Dit was redelijk snel gedaan en rond 16:00 zijn we naar Bank 15 (café) gegaan om de Condor pubquiz gedaan, daar ben ik samen met mijn team De Luie Ezels laatste geworden jammer genoeg. Het was wel een gezellige en geslaagde quiz.

Vrijdag

Vrijdag ben ik weer voor de Bode op pad geweest en heb ik een sporter mogen interviewen. Dit was eerst een interview waar ik wat minder naar uitkeek, omdat ik niet zoveel met sport heb. Toch heb ik uiteindelijk een leuke interview gehad, omdat ik ervoor heb gekozen om een hele persoonlijke en emotionele invalshoek te pakken en dat vind ik wel leuk. Ik vind het leuk om profielen te schrijven over mensen, in dit geval een jiujitsu-scheidsrechter die over de hele wereld reist en zelfs een jiujitsu-programma heeft opgezet in Japan.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *