Dinsdag

De dag na Tweede Pinksterdag was een DataBewijst dag. We zijn allemaal langs geweest bij Stephanie om daar te werken. Ik ben met de auto gegaan en het was toch fijn om iedereen van DataBewijst weer persoonlijk te zien. Je hebt toch gelijk een andere dynamiek dan achter een scherm. Eline, Stephanie en ik zijn gelijk begonnen met een DataBewijstmeeting. Mirthe kwam wat later binnen. We hebben doelen opgesteld, zijn bezig geweest om Facebookberichten te sturen naar mensen over de corona & files productie. Voor de rest hebben we ook nog foto’s gemaakt voor onze website. We staan nu officieel ook in het Handelsregister. We hadden een afspraak op 2 juni om 14:55 in Rotterdam om daar officieel onze handtekening te zetten en dezelfde dag stonden we nog in het Handelsregister. Toch een grote stap en tegelijkertijd ook een spannende. We zijn nu officieel een V.O.F. Mirthe en ik hebben nog de social media posts geschreven. Voor de rest hebben we nog gezellig avond gegeten en ben ik weer terug naar huis gereden.

Woensdag

De dag begon weer met een vergadering met Roy waar we het over de KVK, de DataBewijst dag hebben gehad. Na de vergadering met Roy zijn Mirthe en ik verder gegaan met de Veiligheidsmonitor. We hadden al best veel gedaan en we realiseerden ons ook dat we het niet meer voor de deadline of het assessment af zouden krijgen, dus besloten we om alles uit te werken om zo een duidelijk beeld te geven over onze werkwijze. Stap voor stap staat onze werkwijze beschreven. Helaas moesten we wel eerder stoppen aangezien Mirthe verder moest met haar onderzoek. Maar een les voor de volgende keer is dat we eerder moeten beginnen met dit soort dingen, want nu kostte het ons onnodig veel tijd om alles te neer te zetten. Toen Mirthe verder ging met haar onderzoek heb ik een aantal reflectieberichten geschreven. Zo heb ik over DUIC geschreven (eindelijk!) en heb ik besloten om een kleine serie te beginnen (van drie berichten) waarin ik kort en krachtig vertel over mijn onderzoek en hoe ik het gedaan heb. In het eerste gedeelte ga ik in op het theoretisch kader en waar ik tegenaan gelopen ben.

Donderdag

Tijdens de Condorvergadering ging het onder ander over de vraag die we moeten beantwoorden, want die was ik alweer vergeten met alles wat er gaande is. De vraag is: Met welk profiel onderscheid ik mijzelf als journalist? Een super interessante vraag en ik denk dat ik er goed antwoord op kan geven. Ik moet alleen nog wel de blogpost schrijven hierover. Daarnaast gaf Devid ook nog de tip om even te kijken naar de competenties op vierdejaars niveau, dit kan namelijk voor geruststelling zorgen. Na de Condorvergadering ben ik verder gegaan met reflecteren. Ik was namelijk nog niet helemaal klaar met de berichten die ik woensdag had geschreven. ’s Avonds was er nog een workshop van Broeinest Brabant over onderhandelen en dat was super interessant. Wel duurde het best wel lang. Voor de rest heb ik ook nog mijn onderzoek doorgestuurd naar Karlijn omdat zij mijn peer was.

Zaterdag/zondag

Ik heb in het weekend de tijd genomen om het onderzoek van Karlijn te lezen en feedback te geven op haar onderzoek. Ik moet zeggen dat het een indrukwekkend onderzoek is en dat ze veel voor elkaar heeft gekregen in de tijd die ze heeft gekregen.

Reflecteren

Ik begin nu al zenuwen te voelen voor het assessment. Ik ben wederom bang voor het assessment. Het is dit jaar zo anders gelopen en de tijd is zo snel gegaan dat ik bang ben dat ik niet genoeg tijd heb om het allemaal op mijn blog te zetten of dat ik dingen vergeet. DataBewijst gaat met een hoge snelheid verder. Persoonlijk denk ik al dat ik vrijwel alles heb om mijn competenties te bewijzen, maar ik ben heel erg bang dat ik het niet goed op mijn blog zet of dat ik dingen vergeet. Ik heb echt veel gedaan dit semester en ik heb ook super veel geleerd. Alleen al op het gebied van ondernemen ben ik gigantisch gegroeid. Daarnaast heb ik me op persoonlijk vlak verder ontwikkeld door meer uit mijn comfortzone te gaan. Ook ben ik vooral veel bezig geweest met publieksgerichtheid. Zo heb ik geholpen voor de Nuenense Krant en proberen we met DataBewijst zo veel mogelijk met het publiek en de klanten te praten. Toch is er nog steeds die angst dat het niet genoeg is. Ik weet dat het niet om kwantiteit gaat, maar om kwaliteit en dit semester heb ik in mijn ogen echt wel kwaliteit geleverd. De tijd gaat toch zo snel en dat maakt het lastiger. Het is ook de eerste keer dat ik een assessment inga terwijl ik een productie niet afheb en dat vind ik ook spannend. Ik denk dat het wel goed is om onze werkwijze te laten zien en een soort van blauwdruk neer te leggen over hoe we het willen doen.

Categorieën: Weekverslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *