Maandag 

Ziek thuis gezeten. 

Dinsdag 

De bedoeling was om op pad te gaan, samen met Ianthe, naar Arnemuiden om daar een item te maken ov er de verkeersoverlast die is toegenomen in de afgelopen zeven jaar. Een inwoner van Arnemuiden is daarom samen met twee UCR-studenten een onderzoek gestart om te kijken of de andere bewoners van Arnemuiden ook zo over de overlast denken. Op het laatste moment was het nog even spannend of Dingemanse, de bedenker van het onderzoek, wel kon. Uiteindelijk kon hij en zijn Ianthe en ik daarnaar toe gegaan. Ik voor de radio. Ianthe voor de televisie. Voor de rest heb ik het grootste gedeelte van het internet bericht getypt. Ianthe heeft uiteindelijk nog wat dingen aangepast.  

Woensdag 

Een bijzonder dag, aangezien de eindredacteur naar mij toekwam met de opdracht om de opening te maken van de tv-uitzending van vandaag. Het verhaal ging over de marinierskazerne. De begroting van het ministerie van Defensie ging namelijk in debat en ik moest shots zoeken in ons archief over de marinierskazerne. Uiteindelijk moest ik een minuut maken met alle shots. Dit was veel lastiger dan ik eerst dacht en ik ben bijna de hele dag bezig geweest met het zoeken naar goede shots en relevante shots. Jammer genoeg kwam de eindredacteur op het einde van de dag naar mij toe om te melden, dat er niks was gezegd in het debat over de marinierskazerne. Daardoor kon het onderwerp niet meer dienen als opening. Mijn montage is wel naar het archief gestuurd, hier blijft het liggen totdat het misschien weer wordt gebruikt. Het is me wel opgevallen hoe veel shots je eigenlijk nodig hebt om een minuut te vullen, zonder quotes van interviews.  

Donderdag  

Ik ben de hele dag bezig geweest met bureauredactie. Er was waren weinig verhalen, dus veel ruimte was er niet om op pad te gaan. Ik heb nogal wat activiteiten aan de agenda toegevoegd. En ik ben op zoek gegaan naar nieuws in de regio. Voor de rest was het wel leuk om weer eens iemand van mijn school te zien die er een dagje meeliep. Daar heb ik ook nog even mee gepraat. Voor de rest was er nog een bijzonder incident op de redactie met de buren die klachten hadden over de geluidsoverlast dat bij de verbouwing vrijkomt.  

Vrijdag 

En weer voxpoppen, het was weer zo ver. Deze keer moesten Ianthe en ik naar Goes om met de mensen te praten over het bezoek aan hun ouders.  Uiteindelijk heb ik het moeten bewerken voor de televisie en het internet bericht. Bij het bewerken heeft de verantwoordelijke eindredacteur nog een belangrijke tip gegeven, namelijk dat er voor voxpops altijd sfeerbeeld nodig zijn. Gelukkig is alles nog goed gekomen. 

Reflecteren

Wat me opviel na woensdag was dat de items redelijk vaak gemaakt worden van archief beelden. In het begin lette ik daar niet zo op, maar nu merkte ik dat het toch vaak gebeurd. Vooral omdat ik ook archiefbeeld moest gebruiken bij de opening van woensdag. Ik weet niet heel erg goed hoe ik me daar over moet voelen. Aan de ene kant denk ik het is logisch, aangezien je hebt die beelden toch; waarom zou je dan op locatie gaan. Maar aan de ander kant is het op locatie gaan toch altijd het beste. Dan kom je misschien nog andere dingen tegen. En ik snap dat het soms ook gewoon niet kan, omdat het te druk is en dat het sneller is om de archief beelden te gebruiken. 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *