Een week met veel samenwerking en grote groei op het gebied van mijn projectleiderschap.

Maandag

Het begin van de samenwerking met Art Rooijakkers. Ik moest samen met Nigel en Annelieke aan de slag met het onderwerp partners. Een lastig onderwerp is het wel. Later op de dag kreeg ik nog een berichtje van Annelieke dat ze niet meer mee kon doen, vanwege privé omstandigheden. Dus bleven Nigel en ik over. Al vrij snel zijn we met mijn ideeën verder gegaan (ik had de opdracht gegeven om alvast wat invalshoeken te bedenken voor maandag). We hebben voor vier sub-onderwerpen gekozen en daarmee zijn we aan de slag gegaan.

Dinsdag

Als projectleider van datajournalistiek was het voor mij een drukke dag. Ik heb samen met Stephanie en Mirthe de handleidingen van het CBS doorgenomen. Daarna ben ik bezig geweest voor het project van Art. Dit duurde wel even aangezien het lastige was om informatie te vinden over partners van de toekomst.

Woensdag

Woensdag ben ik wel de gehele dag bezig geweest voor Art. Nigel had geen experts bij zijn informatie gezet dus die moest ik nog opzoeken en contacteren. Voor de rest moest ik mijn eigen experts nog zien te bereiken (volgende keer eerder aan beginnen). Ook heb ik nog informatie bij moeten zoeken en alles netjes in het document moeten zetten.

Donderdag

Eindelijk wat tijd gevonden om aan de podcast te werken voor Perugia. We hebben wat deadlines opgesteld en zijn wat gaan brainstormen. Daarnaast heb ik samen met Devid gezeten om te praten over mijn projectleiderschap skills. Ik ben van drie verschillende groepjes projectleider en dit is toch veel. Feedback van Devid was dat ik best wat strenger mocht zijn. Ik heb deze feedback ook gelijk toegepast door strenger te zijn op het project datajournalistiek. Ik heb geëist dat volgende week donderdag iedereen verplicht aanwezig moet zijn om te brainstormen. Zo niet, dan zet ik ze tijdelijk op non-actief. Ook ben ik de confrontatie met Nigel aangegaan door te vertellen over het Art-project. Dit heb ik gedaan vanuit mijn ervaring (die niet al te best was). Nigel nam het goed op en zei dat hij actie zou ondernemen.

Reflecteren

Deze week stond in het teken van mijzelf het mijn leiderschap. Ik ben van drie groepjes projectleider ik moet toch zien te vinden hoe het voor mij werkt en ook voor de anderen. Het is belangrijk dat ik mijn grenzen leer opstellen en ook durf aan te geven. Ook moet ik strenger optreden en goed aangeven wanneer het voor mij te veel wordt. Wat ook belangrijk is dat ik het vertrouwen krijg van de verschillende leden. Ook heb ik besloten om me te verdiepen in leiderschap om te kijken wat voor een leider ik zou kunnen zijn. Ik hoop overigens wel dat ik bij een project terecht kom waar ik geen projectleider ben. Dat is wel eens wat anders en daar leer ik ook weer erg veel van.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *