Maandag 

Ik heb vandaag wat bureauredactie gedaan. Gebeld en wat stukken voorbereid. Ook ben ik op zoek naar het nieuws geweest. Naast dit heb ik wat dingen aan de agenda toegevoegd, zoals de directrice van SVRZ stapt eind november af, en SGP-leider van der Staaij komt naar Middelburg voor 100 jaar SGP.

Dinsdag 

Een speciale opdracht voor vandaag, namelijk op pad met Marius en Ianthe. Ik moest de beelden voor Instagram maken. Marius maakte de fragmenten voor de radio en Ianthe maakte de beelden voor de televisie. Het verhaal was een 102-jarige die paard ging rijden. Wat wel lastig was, was dat toen het vrouwtje erg veel pijn had we gewoon door moesten gaan met filmen, fotograferen en radio maken. Terwijl je eigenlijk denkt ik ga helpen. Gelukkig werd ze snel van het paard gehaald en was het klaar.

Woensdag 

Ik ben mee geweest met verslaggever Mark Rijk voor een verhaal over de gemeente Goes die had gezegd dat er een Albert Heijn XL naar een speciale locatie zou komen. Dit bleek uiteindelijk helemaal niet waar te zijn en wij gingen er op af. Na een interview met de PvdA hebben we nog geprobeerd een reactie van de gemeente te krijgen, maar daar kwam niks van. Omdat Mark druk bezig was met de video en de radio, heb ik het grootste gedeelte van het internetbericht getypt.

Donderdag  

Donderdag heb ik mee mogen doen aan een groter verhaal, in Omroep Zeeland jargon een kleur. Met drie afspraken op één dag, was het nogal wat. De eerste afspraak was het makkelijkst, namelijk met het stadsbestuur. Het was een prettige spreker en hij vertelde veel nuttige informatie. De tweede afspraak was met een wethouder van de gemeente Veere. Dit was toch wel wat lastiger. Toen ik binnen in de kamer zat, bleek opeens dat de communicatie-adviseur een hele agenda had. En de wethouder bleef maar praten, dit maakte het heel lastig om goede vragen te stellen. Als laatste heb ik nog voxpops gemaakt en ben ik een journalist van Limburg 1 (L1) tegengekomen die op vakantie was. Bij terugkomst op de redactie heeft de eindredacteur Veronique het gemonteerde voor mij, aangezien ik niet wist hoe je voxpops moest monteren. Veronique was erg positief over mijn bijdrage, wel blijft er één ding waar ik aan moet werken en dat is mijn zelfvertrouwen tijdens mijn interviewen.

Vrijdag 

Ben ik samen met Ianthe op pad geweest naar Sint-Laurens om daar met een man te praten die zijn eigen windmolen had gebouwd. Ik deed nu niet eens de radio, maar de televisie. Samen met een cameraman heb ik het interview afgenomen. Bij terugkomst op de redactie heb ik het bewerkt voor de televisie en het internet. Als allerlaatst heb ik nog geoefend met het inspreken van voice-overs met een aantal tips van Simone, die de officiële voice-over heeft ingesproken.

Reflecteren 

Zelfvertrouwen krijgen op de radio. Dat blijft een lastig punt voor mij. Over act it! Ik dacht dat het donderdag beter ging, maar volgens Veronique is het toch nog niet vergenoeg. Ik zal daar dus een oplossing voor moeten vinden. Ik snap nu ook wel dat je niet twijfelachtig moet overkomen tijdens een interview. Als een politicus ziet dat je twijfelt, dan gaat hij zijn gang maar en dan dreig je de controle van je interview te verliezen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *