Een drukke week met veel monteren en onderzoek doen voor Art Rooijakkers.

Maandag

Maandag heb ik de tijd genomen om aan het project van Art Rooijakkers te zitten en ook gelijk af te ronden. Aangezien ik de rest van de week heb moeten monteren is het maar goed. Na een aantal uurtjes waren we al ver en kon het onderzoeksdocument bijna verstuurd worden. Dit heeft wel de halve dag in beslag genomen. De andere helft werd besteed aan de wekelijkse vergadering.

Dinsdag

Stephanie, Mirre, Sebastiaan en ik zijn begonnen in de radiostudio van de FHJ, waar we audio konden opnemen. Rond 11:30 waren we ongeveer klaar en de rest van de dag hebben Stephanie en ik besteed aan het bewerken van alles. Helaas, hadden we het tegen het einde van de dag de podcast verkeerd opgeslagen. Waardoor we weer helemaal opnieuw konden beginnen. Ik heb nog van 17:00 t/m 19:00 gemonteerd en Stephanie heeft nog in de woensdagochtend gemonteerd. Allebei de helft ongeveer. Uiteindelijk hebben we de podcast tot zo’n 14 minuten terug gebracht. Wat een prima tijd is en veel langer zou het ook niet moeten zijn, dan zou het niet interessant worden.

Woensdag

Woensdag hebben Stephanie en ik weer gemonteerd. Ik heb de intro gemaakt voor de podcast en Stephanie heeft alles nog gemonteerd wat ik dinsdag niet af heb afgekregen. Voor de rest hebben we samen nog vaak geluisterd naar de audio om te kijken of alles wel goed loopt en om de puntjes op de I te zetten. Met de intro hadden we nog even moeite en toen heeft Cécile ons geholpen om een keuze te maken. Stephanie en ik zaten namelijk te denken aan muziek onder de intro, maar van Cécile hoefde dat niet en was de intro zo goed genoeg. Later heeft Stephanie nog een outro toegevoegd en hebben we met Mirre afgesproken dat ze nog een stukje moet opnemen.

Donderdag

We zijn bijna de hele dag bezig geweest met vergaderen, maar het was niet vervelend. We hebben eindelijk feedback gegeven op elkaars stukken. Zo is er feedback gegeven op de stukken van Nigel voor de Nieuwe Reporter en is er feedback gegeven over Nick’s documentaire. Daarna kwam er nog een journalist langs uit de regio Oisterwijk om te praten over zijn lokale project. Hij zocht een aantal journalisten om met hem op de redactie onderzoeksjournalistiek te gaan verrichten. Ik heb me er nu bij aangesloten, maar ik ga eerst nog verder de gesprekken/’onderhandelingen’ in en dan maak ik pas mijn definitieve keuze. Ik heb het namelijk erg druk en niet heel veel tijd voor een nieuw project. En als ik een nieuw project doe dan ben ik bang dat ik niks meer met datajournalistiek kan doen.

Vrijdag

Vrijdag is de deadline van podcast en die hebben we ook gehaald. Ik heb nog de laatste dingen toegevoegd en aangepast aan de podcast en nu is hij vrijwel klaar. Wel moet er nog feedback op gegeven worden en dan moet de podcast weer aangepast worden. Of het uiteindelijk naar de mediatheek sturen weet ik nog niet zeker.

Reflecteren

Ik merk dat ik op mijn laatste krachten werk en dat ik dus toe ben aan vakantie. Het duurt dan nog wel een week, maar ik ben er wel aan toe. Ik merk het ook erg aan mijzelf. Ik heb minder motivatie om dingen te doen en kom met meer moeite uit bed, terwijl ik eigenlijk een ochtendmens ben. Het is belangrijk om ook je rust te nemen, maar wat vooral voor de vermoeidheid zorgt is het feit dat de projecten die ik doe nog steeds niet zijn afgelopen of uitlopen. Dit zorgt ervoor dat nooit iets helemaal afgesloten kan worden.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *