Maandag

Maandag begon al belangrijk om 14:00 kwam Joyce (content directer) van DuurzaamBedrijfsleven langs om te praten over een eventuele productie met datajournalistiek voor hen. We hebben met zijn vijven (Mirthe, Eline, Karlijn Stephanie en ik) nog wat meer ideeën op papier gezet en toen Joyce kwam binnen. We hebben alle ideeën gepitcht en doorgenomen. Uiteindelijk gaan we met het volgende aan de slag. We gaan de SDG’s met data toelichten en onderzoeken, omdat het een groot onderwerp is hebben we ook besloten dat we alleen maar gaan kijken naar Nederland door de tijd heen. Ook krijgen we de mogelijkheid om infographics in te vullen en te ontwerpen. Een dag dus waar we met de datajournalistiek groep veel stappen hebben kunnen zetten.

Dinsdag

Dinsdag ben ik vooral bezig geweest met een plan van aanpak maken voor zowel Joyce als voor onszelf. Tijdens het maken kwam ik op het idee om de 17 SDG’s te verdelen over ons vijven , zodat iedereen een eigen portfolio krijgt. Hierdoor kunnen we sneller de rapporten doorspitten, waardoor er sneller een resultaat kan liggen. Daarnaast ben ik al bezig geweest met het zoeken naar data en dit heb ik ook kunnen vinden per SDG. Ook hebben we een vergadering gehad over hoe we het gaan aanpakken voor DuurzaamBedrijfsleven en hebben Stephanie en ik een opdracht gekregen van DuurzaamBedrijfsleven voor donderdag.

Woensdag

Woensdag heb ik mijn eerste opdracht voor de Bode binnen gekregen en ik heb gelijk een afspraak gemaakt voor het interview. De rest van de dag heb ik me voorbereid voor de volgende dag in Nieuwspoort. Ik heb de hele dag rapporten gelezen over de SDG’s en de ontwikkeling in Nederland. Tot `s avonds laat ben ik bezig geweest met het lezen van de rapporten. Ook hebben we een Quiztime gedaan van Bellingcat. Twee om precies te zijn, de eerste hadden we namelijk al binnen twee minuten opgelost.

Donderdag

Op donderdag zijn Stephanie en ik dus naar Nieuwspoort geweest namens DuurzaamBedrijfsleven en voor ons onderzoek. Ik heb hier een andere blogpost over geschreven, dus daar verwijs ik naar toe:
http://www.cedricbroodman.fhj.nl/reflecteren/nieuwsbericht-voor-duurzaambedrijfsleven/ .

Vrijdag

Mijn interview voor de Bode vond vandaag plaats en ging over het VÓLkoren festival in Middelburg en de voorbereidingen daarvan. Na dit interview (waarin ik dacht dat ik te weinig had) heb ik mijn stuk uitgewerkt en toen bleek dat ik eigenlijk te veel informatie had. Binnen drie kwartier had ik het stuk af en heb ik het opgestuurd naar de redactie voor controle. Daar kreeg ik een leuke reactie, namelijk: “Hartstikke goed Cédric, je kan het hoor!” Een fijne reactie en dat geeft moed. Na wat kleine aanpassingen zag het stuk er goed uit. Alleen moet ik nog wat meer nadenken over de foto die erbij moet. Woensdag komt het als het goed is in de krant en op de website.

Reflecteren

Een week waarin ik als (een freelance) professionele journalist bezig ben geweest. Ik ben naar een persconferentie geweest namens DuurzaamBedrijfsleven om een nieuwsbericht te schrijven, maar ook om een idee te pitchen aan een bedrijf. Ook ben ik nog bezig geweest voor De Bode (regio Middelburg & Veere). Ook veel spanning, maar ik merk ook dat ik steeds beter en sneller mijn stukken kan schrijven. Ik besteed meer aandacht aan mijn Nederlands op het einde waardoor mijn artikelen automatisch beter worden. Wel merk ik dat mijn interpunctie soms wat raar is. Daar moet ik dus mee aan de slag. Ik heb ook weer meer nieuwe energie om verder te gaan met het onderzoek naar de SDG’s voor DuurzaamBedrijfsleven en voor mijn volgende stuk voor De Bode.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *