Maandag 

Vandaag het vervolg op de cursus radiotechnieken gehad. Deze cursus duurde van 13:00 tot 16:00. De rest van de dag heb ik besteed aan het zoeken van nieuws. Ik heb wel bij de eindredacteur van de dag gevraagd, wat ik kon doen. Maar er was weinig nieuws waarbij ik kon helpen. Dus ik moest het zelf maar gaan zoeken. Voor de rest heb ik met Nanzhu een afspraak gemaakt voor woensdag. Dan ga ik met haar mee voor een item naar Leidschendam. Tijdens de cursus hebben we het vooral gehad over de manieren waarop je live in de radio-uitzending kan komen.  

Dinsdag 

Deze dag bestond vooral uit voorbereidingen op de volgende dag. Woensdag ga ik namelijk samen met Nanzhu op pad voor team veiligheid. Zo hebben we in het archief gekeken naar video’s over de watersnoodramp. Voor de rest hebben we nog wat vragen opgesteld. Ik mag het interview voor de televisie doen, dat hebben Nanzhu en ik afgesproken. Zo kan zij kijken naar het beeld en hoeft ze zich niet op twee dingen te gelijk te focussen.  

Woensdag 

Met Nanzhu op pad naar Leidschendam om met een cameraman te praten over de watersnoodramp. Jan van Meerten heeft als één van de eerste de beelden van de watersnoodramp gezien. Wij zijn naar hem toegegaan en uiteindelijk heb ik meer kunnen doen dan ik dacht. Zo heb ik het interview voor de televisie mogen doen en het radio-item mogen maken. Een hele bijzondere ervaring. We hebben met van Meerten nog over veel meer dingen gepraat en hij heeft ons wat foto’s laten zien van zijn tijd bij Polygoonjournaal. Het gaf een mooi beeld over hoe het vroeger allemaal ging en de veranderingen die er hebben plaatsgevonden.   

Donderdag  

Ik heb weer moeten voxpoppen en deze keer wel over een tweede kerncentrale in Zeeland. Ianthe en ik zijn samen op pad geweest om vragen te stellen in Middelburg over de kerncentrale in Zeeland en een eventuele tweede kerncentrale die er zou kunnen komen. De markt was er in Middelburg, dus er waren veel mensen en voor het wisten waren we klaar en konden we terug naar de redactie. Op de redactie heeft Ianthe het gemonteerd aangezien ik nog het interview van woensdag moest bewerken. Dat heb ik de rest van de dag gedaan.  

Vrijdag 

Ik heb de rest van het interview gemonteerd. Het eerste item had ik donderdag al af. Maar het tweede radio item heb ik vandaag gewerkt. Met het bewerken ben ik lang bezig geweest, omdat het echt de ergste vorm tot nu toe van Kill your darlings was. Hij vertelde zo veel interessante dingen, dat ik eigenlijk het hele interview zou willen afspelen, maar dat kan natuurlijk niet. Dus ik heb een duidelijke insteek voor mijzelf gemaakt. Zodat ik me daaraan kon houden. Ik ben met het monteren bijna de hele dag bezig geweest.  


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *