Maandag

Zoals altijd was er een Condorvergadering gevolgd door een DataBewijstvergadering. Tijdens deze vergadering hebben we het gesprek met Bart (visie & missie) en Richard (over de kvk en andere Databewijst dingen) voorbereid. Helaas werd het gesprek met Bart verplaatst naar dinsdag. Dus hebben we de tijd gepakt om de poll aan te passen en hebben we een nieuw onderzoek verzonnen voor DUIC en dit hebben we uitgewerkt in een Word-document. De sessie met Richard ging over hoe we nou met de KVK moeten omgaan en of we eigenlijk wel het bedrijf willen inschrijven op één van onze adressen. Richard vertelde toen dat we eventueel zijn kantoor als postadres kunnen gebruiken. Ook heeft hij aangegeven dat het probleem dat wij willen oplossen beter inzichtelijk moet om zo beter te kunnen pitchen en ook concreter te kunnen zijn.

Dinsdag

De dag begon rampzaling met het feit dat ik de domste journalist ooit ben. Bij namelijk vier interviews was de audio niet goed opgenomen waardoor het eigenlijk nutteloos was. Dus ik raakte gelijk in paniek en heb toen met Stephanie gebeld, die gaf als tip dat ik zowel met Devid als met Roy moest bellen. Devid nam gelijk op en die heeft zowel gezegd dat het stom was (waar ik me heel erg van bewust ben), maar dat het geen ramp was. Er waren nog twee interviews die wel goed waren gelukt dus ik kon deze als leidraad pakken en de andere interviews op basis van mijn aantekeningen en mijn herinneringen neerzetten. Wel moet ik in mijn reflectie/discussie  neerzetten welke audio is mislukt en welke interviews niet goed waren, maar ik kon in ieder geval verder. Ik heb toen voor mijzelf eerst het interview met Omroep Brabant uitgewerkt en heb ik alle andere interviews uitgewerkt op basis van mijn herinneringen en de aantekeningen (Devid zei ook nog dat het niet ‘faken’ was aangezien je zelf bij die interviews aanwezig ben geweest). Mijn plan was dus om het interview van morgen af te wachten en uit te werken om dan te kijken of ik nog een interview nodig heb. Echt super stom was dit wel, maar ik heb mijn les geleerd. Je kan niet te veel vertrouwen op technologie. En gelukkig is alles goed gekomen. Het ziet er naar uit dat ik niet nog iemand hoef te interviewen. Na deze ‘damage control’ hadden we een sessie met Bart van Teeffelen gepland om over de visie en missie te praten. Zo hebben we het onder andere over de golden circle gehad en dat je op de why moet zitten en niet op de how of what. Ook gaf hij aan dat de missie best kan lijken op andere bedrijven aangezien de missie toch voor intern gebruik is. Ook was het een idee van Bart om een BHAG doel neer te zetten.

Woensdag

Er was weer een vergadering met Roy waarin we he voornamelijk over de onderzoeken hebben gehad. Daarna heb ik samen met Eline en Mirthe voor DataBewijst gezeten om de KVK inschrijving verder in te vullen. Ik moest om 11:00 weg omdat ik een interview had met Gerben van ’t Hek voor mijn onderzoek. Na het interview, heb ik nog een gesprek gehad met Femke en Sophie over het verwerken van data en hoe ze dat moesten doen. Dit was echt wel leuk om te doen om ze even te begeleiden in de eerste stappen. Ik hoop dat ze er verder mee komen. Ik heb vooral wat websites gegeven en wat persoonlijke tips. Na dit gesprek heb ik weer gebeld met de KVK over een toestemmingsbrief die Richard moet tekenen zodat we gebruik kunnen maken van zijn locatie. Om 19:30 was er nog een Q&A met Albertine waarin we onder andere naar het probleem hebben gevraagd en hebben we haar een update gegeven over DataBewijst. Daar kwamen super interessante dingen uit. Zo zei ze dat we mijn onderzoek konden gebruiken om met meer hoofdredacteuren af te spreken en de problemen te ontdekken. Nu denk ik dat ik dit onderzoek ga afronden met daarin een stukje tekst waarin staat waar er nog verder naar gekeken kan worden. Dat kunnen we dan weer gebruiken om ook weer de hoofdredacteuren te contacteren die ik heb gesproken maar dan met een nieuw onderzoek. Ook is er een idee ontstaan voor onze samenwerking met DUIC, maar we moeten even kijken hoe we dat precies gaan aanpakken dus daar ga ik later meer over vertellen als we dat gaan doen.

Donderdag

Tijdens de Condorvergadering hebben we het onderzoek van Nick besproken en ik moet zeggen dat we goede feedback hebben gegeven met zijn allen. Ik denk dat Nick daar zeker verder mee kan. Daarna heb ik het gesprek met Gerben van ’t Hek getranscribeerd en heb ik de damage control check gedaan en ik denk dat ik niet nog een interview nodig heb. Ik kan de deelvragen en hoofdvragen beantwoorden met de informatie die ik nu heb. Als laatste heb ik nog met Stephanie en Karlijn geskyped over de pubquiz die wij organiseren.

Categorieën: Weekverslag

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *