De week naar de vakantie staat in het teken van een nieuw begin. Een nieuwe periode met meer zekerheid en minder onstabiliteit in de groep en voor mijzelf. Zo ben ik deze week naar het CBS geweest, ben ik begonnen aan een achtergrondverhaal, ben ik gestopt met DDBL en werk ik mee aan het project met Art.

Maandag

Een goed voorbeeld voor de kijkrond-fase. Dat is mijn definitie van maandag. Samen met het datajournalistiek groepje dat Stephanie en ik hebben opgezet zijn we naar het CBS gegaan om daar meer te leren over de manier waarop zij data verwerken en hoe wij gemakkelijk de data kunnen vinden (Jammer genoeg, zijn we er uiteindelijk maar met drie mensen naar toe gegaan. Mirthe en Karlijn waren ziek, dus Stephanie, Eline en ik bleven over.) Ons bezoek aan het CBS was interessant en we hebben veel geleerd over de programma’s die ze gebruiken en hoe alles werkt. Als bonus heeft het CBS ook nog aangeboden dat ze ons in de toekomst graag verder zouden willen helpen in de vorm van colleges en workshops.

Een mooie dag dus en ik zit te kijken of er nog wat meer in deze samenwerking zit. Misschien wel een venijnige vraagstuk.

Pasjes voor het CBS en boekjes over het CBS

Dinsdag

Ik ben de dag begonnen met een rijles en heb daarna ook besloten om niet naar het Deprez te gaan, wat in mijn ogen een goede keuze was. Zo heb ik aan mijn achtergrondverhalenproject gewerkt, aan mijn Engels project gewerkt en heb ik contact gehad met het CBS namens de groep voor een Excel-cursus. Ook heb ik nog contact opgenomen met een datajournalist van de NOS. Wel zit ik nu na te denken over dat ik al veel te doen heb en dat ik misschien van wat dingen afmoet. Zo ben ik al projectleider van de datajournalstiek groep en de podcast Perugia groep. Dit begint al aardig veel te worden.

Een productieve dag die zeker nodig was om alles weer een beetje op orde te krijgen.

Woensdag

De ochtend ben ik vooral bezig geweest met mijn achtergrondverhalen-project voorbereiden en heb ik de nodige aanpassingen aan mijn blog doorgevoerd. Ook heb ik de programma’s van het CBS getest. ’s Middags hebben we een gastcollege gehad van undercoverjournalist Bahram Sadeghi. Een interessant college met veel verhalen over zijn onderzoeken die hij gedaan heeft. Het college liet een andere manier van onderzoeken zien. Daarna heb ik voor de rest van het datajournalistiek groepje de handleidingen van het CBS geprint.

Donderdag

In de ochtend ben ik niet op school geweest in verband met rijexamens, die ik overigens gehaald heb. ’s Middags voor de pitch van Art was ik wel aanwezig. Een interessante pitch was het wel en er hij heeft zeker een duidelijker beeld kunnen geven over wat zijn idee is en hoe hij het wil aanpakken. Hij heeft ons vijf onderwerpen gegeven om met groepjes aan te werken. Zo zit ik in het groepje met Annelieke en Nigel, daarnaast ben ik door de voorzitters als projectleider uitgekozen.

Later die dag heb ik de moeilijke beslissingen moeten nemen om te stoppen met DDBL. De kant waar het nu op gaat kan ik mij niet in vinden. Zo merk ik dat de samenwerking niet soepel verloopt. En dat er steeds meer bijkomt.

Vrijdag

Vrijdag was een inhaal dag. Ik heb flink wat moeten lezen en typen om alles weer op orde te krijgen. Meer valt er niet te vertellen

Reflecteren

Een pittige week met flink wat taken. Zo ben ik projectleider van drie groepjes: podcast Perugia, onderwerp voor Art en datajournalistiek. Dit is wel pittig en binnen elk groepje moet ik weer een andere rol voor bepaalde mensen aannemen. Toch werk ik wel dat ik er plezier in heb en dat de ‘ware’ verbinder (volgens de We-Scan) naar boven komt. Ik probeer het voor iedereen zo comfortabel als mogelijk is te maken. Toch ga ik om feedback vragen volgende week van alle drie de groepjes. Zodat ik een beter beeld krijg wat ik beter zou kunnen doen en wat er al goed ging. Daarnaast ben ik ook bezig om me te verdiepen in ‘leiderschap’. Niet omdat ik de positie graag zou willen hebben. maar meer om te kijken hoe andere mensen het doen en hoe ik dat in mijn groepje terug kan laten komen.

Flink druk dus de komende tijd.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *