Maandag

Tweede pinksterdag, dus ik heb vooral gewerkt.

Dinsdag

Ook op dinsdag heb ik weer veel tijd besteed aan Duurzaam Bedrijfsleven, maar ik heb ook de tijd genomen om weer wat weekverslagen te schrijven. Ik liep namelijk achter. Ook heb ik nog de handleiding moeten lezen die professor Zwenne van de Universtieit Leiden naar mij en het datajournalistiek groepje had doorgestuurd als voorbereiding voor de basiscursus over AVG waar wij heen gingen.

Woensdag

De hele dag hebben Mirthe, Eline, Stephanie en ik in de schoolbanken gezeten om te luisteren naar colleges over de (U)AVG en datalekken. De cursus was georganiseerd door de Universiteit Leiden en was vooral gericht voor juristen, maar de professor hield er wel rekening mee dat er journalisten in de zaal zetten. Hierdoor heeft hij toch ook wat nadruk gelegd op de rol van de (U)AVG voor journalisten. Het was een interessante maar ook een best wel bijzonder middag met een driegangenlunch. Uiteindelijk hebben we erveel van kunnen opsteken en dat helpt ons weer verder in de datajournalistiek.

Donderdag

Ik heb een workshop gegeven samen met Mirthe over het boek dat wij hebben gelezen voor datajournalistiek. We hebben van te voren aan een aantal mede-studenten gevraagd welke hoofdstukken ze graag zouden willen behandelen en dat heb ik gedaan. Ook heb ik nog wat (U)AVG erin verwerkt, omdat dit er ook mee te maken had. Dit leidde tot interessante gesprekken en ook tot veel geïnteresseerden die veel vragen hadden en dat is altijd fijn. Wat wel jammer was, was dat er een paar (drie) mensen waren die de workshop verstoorden door irritant te doen en constant te praten door mij heen zonder dat het met het onderwerp te maken had. Aan het einde van de dag heb ik van één van deze drie een excuses gekregen voor zijn gedrag.

Vrijdag & Zaterdag

Zowel vrijdag als zaterdag ben ik voor de Bode op pad geweest om artikelen te schrijven. Deze worden waarschijnlijk allemaal volgende week gepubliceerd.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *