Produceren is de breedste competentie van alle competenties vind ik zelf. Tegelijkertijd is het ook een belangrijke competentie, omdat hier de essentie van Condor onder andere inzit. Leren door te doen! De competentie luidt als volgt:

Maakt eenvoudige zelfgekozen producties voor verschillende mediumtypen en doelgroepen en maakt daarnaast inhoudelijk complexere producties. Stemt Nederlands taalgebruik af op vorm. Plant en organiseert het journalistieke werk op middellange termijn.

Het eerste gedeelte van de competenties ben ik met verschillende producties tegengekomen. Zo heb ik een podcast gemaakt met als doelgroep journalistiek studenten, heb ik artikelen geschreven voor de regio Middelburg en heb ik infographics ontworpen en een artikel geschreven voor het bedrijfsleven. Video heb ik me wat minder op gefocust dit semester, maar dat heb ik ook al in mijn stage veel gedaan.

Nu naar het grootste probleem, mijn Nederlands. Mijn Nederlands is sinds de middelbare school achteruit gegaan, maar ik merk dat het steeds beter gaat. Door veel te schrijven voor o.a. DuurzaamBedrijfsleven en De Bode merk ik dat het beter gaat met mijn Nederlands. Ik onderneem ook serieus actie op het gebied van mijn Nederlands. Zo heb ik tijdens mijn stage via Studytube verschillende cursussen Nederlands gevolgd. Ik merk wel dat ik nog moeite heb met de interpunctieregels. Toch zal mijn Nederlands altijd een kwestie van aandacht blijven.

Voorbeelden van producties die op middellange termijn zijn gepland zijn de podcast Perugia en datajournalistiek voor DuurzaamBedrijfsleven. De podcast over het IJF19 zijn we een aantal maanden mee bezig geweest. We hebben ons voorbereid voordat we naar Perugia gingen, in Perugia zijn we naar de lezingen gegaan en toen we terug waren hebben we alles opgenomen en is alles bewerkt. Voor de datajournalistiek met DuurzaamBedrijfsleven hebben we ook op middellange termijn gepland. Zo zijn we minstens vier weken bezig met het researchen, verwerken en vertalen naar een tekst van data op het gebied van de SDG’s.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *