In mijn ticket heb ik gezet dat ik mezelf met drie dingen ga bezig houden: verslaggeverswerk, onderzoeksjournalistiek en de buitenlandreis naar Edinburgh, waarbij ik vooral veel met film en audio te maken krijg.

Het verslaggeverswerk begint al in de maand maart. Ik wil een peiling maken, liveblogs bijhouden en ‘echt’ verslaggeven. Ik maak een liveblog over een debat en de uitslagavond. Het ‘echte’ verslaggeven doe ik van de aftrapbijeenkomst. De peiling ga ik niet online zetten, maar ik gebruik dit meer om het stemgedrag goed te kunnen begrijpen en te kijken in wat voor een situatie de stad zit. Na de gemeenteraadsverkiezingen wil ik goed de tijd nemen om mijn producten meer kwaliteit te geven en ik zal kritischer kijken naar alles wat ik heb gedaan, goed naar mijn keuzes kijken.

In de maand april ga ik samen met anderen naar Edinburgh. Na deze reis wil ik weer veel te tijd nemen om gemaakte producten op een hoger niveau te krijgen en ik wil dan ook weet kritischer reflecteren. Weer kijken naar ‘Waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt?’

In de maand mei hou ik me bezig met onderzoeksjournalistiek. Door één thema te kiezen in één maand, hoop ik dat de kwaliteit omhoog gaat van mijn product en dat ik beter kan researchen.

De vraag, wat kan ik betekenen voor de journalistiek?, hoop ik te kunnen beantwoorden door de producten en de reis die ik heb gemaakt.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *