Ik heb in mijn belofte gesproken over veel projecten maken en veel naar colleges gaan. Ik wilde vooral beginnen met theorie en dat later pas toepassen in de praktijk. Ik zou beginnen met kleine projectjes tot aan de herfstvakantie. Dat was het wel. Mijn belofte was niet heel erg groot. Dan nu mijn antwoord op de nuancevragen.

  • Waar ben je geweest? (Kijk Rond)
  • Waar sta je nu? (Kijk Rond)
  • Waar wil je heen? (Kijk Rond)

Waar ben je geweest?

Ik ben op veel plekken uitgekomen en nu ik terugkijk schrik ik er wel van. De eerste gedachte die bij mij opkomt is “Wat is er gebeurd met zijn vrije tijd. Heeft die jongen wel een leven?”. Ik ben op veel plekken geweest. Ik zal ze hieronder allemaal noteren, bereid je voor het is een best wel grote lijst.

Laten we beginnen bij het begin. Ik ben eerst naar media, angst en terreur geweest in de Balie in Amsterdam, de week daarna naar de gemeenteraadsvergadering van Middelburg. Aan de hand daarvan ben ik de straat opgegaan voor mijn stuk over monumentaal Middelburg. Daarna heb ik verschillende Koerden geïnterviewd aan de hand van het Koerdisch referendum in Noord-Irak. Ik heb Martine Pilaar (persvoorlichter van het Openbaar Ministerie) telefonisch mogen interviewen om de rol van het OM duidelijker te krijgen. Voor de herfstvakantie ben ik op snuffelstage geweest bij de PZC (Provinciaal Zeeuwse Courant). In de herfstvakantie heb ik het wat rustiger aangepakt. Na de herfstvakantie ben ik begonnen met een project over wateroverlast samen met mijn collega Eline. Dit project heeft me al tot Zwolle geleid. Ik ben bij de Groene Amsterdammer geweest en heb de hoofdredacteur Xandra Schutte geïnterviewd. Ook ben ik nog naar de startersdag geweest van de Kamer van Koophandel. Nu laatst ben ik nog bij de Zeeuwse alliantie beland voor een interview over de rol van de notarissen in de Nederlandse rechtstaat en als afsluiter voor nu heb ik een treinproject gestart.

Waar sta je nu?

Veel verder dan eerst, maar ik ben nog steeds niet tevreden. Ik heb al veel kunnen schrijven. Ik heb, na terechte feedback over mijn Nederlands, actie ondernomen om mijn Nederlands te verbeteren. Mijn Nederlands is al veel beter. Ik weet nu meer over de Nederlandse Rechtstaat en weet ook hoe ik concreet, maar toch duidelijk kan schrijven. Ik ben nu vooral bezig met de achtergronden en soms een klein nieuwsverslag. Ik heb nu meer ervaring in het interviewen en daardoor lukt het ook beter. Ik weet nu de strategische locaties voor het interviewen van mensen op de straat. De belangrijkste les is toch: de volhouder die wint. Xandra Schutte heeft me daaraan herinnert.

Waar wil je heen?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik hoop gewoon verder te gaan zoals ik nu ga. Meer interviewen, meer produceren. Wat ik nu wel verandert heb is dat ik me meer ga bezighouden met de journalistiek. De reflectie op het vak en op mijzelf worden nu veel belangrijker. Ik wil zo ver mogelijk kijken. Ik begin dan ook met het analyseren van verschillende artikelen over hetzelfde onderwerp die op dezelfde dag zijn gepubliceerd.

Het belangrijkste punt van de belofte heb ik nu nog steeds, namelijk ik wil aan het eind van dit halfjaar terug kunnen kijken en dan zeggen: “Cédric jij verdient deze dertig punten”. Ik ben er nog niet, maar ik kom er ho


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *