Zo we beginnen bij het begin. De titel van deze post heet twijfel, twijfel en nog meer twijfel, Waarom heet deze post zo? De reden dat de titel twijfel, twijfel en nog meer twijfel is, is heel logisch omdat er heel veel twijfel is op dit moment. Is het twijfel over mijn studiekeuze? Nee, dat zeer zeker niet. Maar ik heb mijn twijfels over Condor, en er is veel twijfel bij mijzelf. Wat nou als ik het niet haal, wat dan? Moet ik met voor 1 mei inschrijven voor een andere opleiding als back-up? Dat zijn vragen die bij mij heel erg spelen. Ook zijn er natuurlijk wat confronterende dingen van mijzelf naar boven gekomen.

Twijfel over inschrijven andere opleiding

Het maakt het lastig om niet bij alles wat je maakt nu te gaan twijfelen, omdat je niet de volledig aantal punten heb gehaald. Voor mij ziet het er nu als volgt uit. Ik heb 26 punten, ik moet er 56 hebben om door te gaan met het tweede jaar en 60 punten om mijn propedeuse te halen. Als ik nu mijn tweede assessment haal, betekent dat ik 30 punten krijg, maar dat houdt ook in dat ik alle competenties heb behaald en dat ik dus alle punten krijg. Dat betekent 60 punten. Haal ik één competentie niet dan houdt dat in dat ik nooit de 56 punten kan halen. Misschien zie ik dit verkeerd, maar dat zien we dan wel weer op het assessment. Dan het volgende punt, moet ik me inschrijven voor een andere opleiding. Doe ik dat niet en ik haal het niet, dan ben ik verplicht om een tussenjaar te nemen, wat ik niet wil. Dus dan is de optie gewoon inschrijven en als je wel gewoon doorgaat je laten uitschrijven. Daar komt de andere twijfel welke opleiding moet ik dan in godsnaam kiezen, aangezien ik helemaal geen tijd heb gehad om open dagen te bezoeken, wordt dat een blinde keuze dus. Dit zorgt toch voor erg veel stress.

Confronterende dingen over mijzelf

Ik ben er laatst achtergekomen dat ik nogal van kleine dingen, hele erge grote dingen maak. Zo kwam Bea met wat feedback op mijn onderzoek naar verschillende soorten verslagen en het kwam er eigenlijk op neer dat ik wat meer uit de teksten zou moeten halen om het beter te maken. Dus gewoon de puntjes op de i zetten, alleen ik zag dat niet zo. Ik begon er weer een heel groot iets van te maken, terwijl het eigenlijk maar een heel klein aandachtspuntje was. Dan moet ik mezelf weer even goed herpakken en dan zie ik weer in dat het de details zijn die wat verbetering nodig hebben en dat de rest gewoon goed is. Ook ben ik bezig met het stoppen van mijzelf en niet gelijk actie te ondernemen. Zo heb ik meer voorbereiding voor de producten en heb ik meer tijd ingepland om de producten uit te werken en goed terug te kijken op deze producten. Dit laatste is op advies van Roy om mijn producten een hogere kwaliteit te geven en om meer rust te creëren in mijn hoofd.

En ik zie het verschil al. Ik zie het verschil al in mijn producten en ik merk het aan mijzelf. Mijn producten hebben meer kwaliteit en er zit meer diepgang in mijn stukken. Ook heb ik er meer bij nagedacht hoe je het moet maken, wanneer je het moet publiceren en hoe de vormgeving het beste is. Doordat ik meer rust heb en op één specifiek onderwerp heb gefocust, lukt alles veel makkelijker en gaat het ook beter. Zo heb ik bij mijn liveblogs over de gemeenteraadsverkiezingen in Vlissingen veel meer kunnen bereiken, omdat ik het goed had voorbereid. Daardoor is de kwaliteit omhoog gegaan en heb ik ook veel complimenten gekregen van zowel klasgenoten als een aantal mensen in Vlissingen. Door antwoord te geven op de vijf W’s en H heb ik een beter beeld gekregen van wat ik nou precies wil doen met het verslaggeven en ben ik me ook meer als een journalist gaan gedragen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *