Een competentie die het dichtst bij mijn aard ligt en waar ik ook veel plezier van ondervind. Deze competentie bewijs ik vooral met datajournalistiek en de columns van Art. De competentie gaat als volgt:

Verzamelt in teamverband binnen gegeven themagebieden relevante informatie uit schriftelijke en mondelinge Nederlands- en Engelstalige bronnen en beoordeelt deze op betrouwbaarheid. Bedenkt meerdere invalshoeken bij actuele gebeurtenissen.

Het eerste gedeelte kan ik met twee verschillende projecten bewijzen, namelijk de columns voor Art en datajournalistiek. Voor de columns moest ik samen met twee anderen binnen een gegeven themagebied (een vraag in dit geval) op zoek gaan naar relevante informatie en moesten we deze tegelijkertijd beoordelen op betrouwbaarheid. Voor datajournalistiek doen we precies hetzelfde. We werken met DuurzaamBedrijfsleven samen om de SDG’s door middel van data goed in kaart te brengen. Dit doen we met zijn vijven (Eline, Mirthe, Karlijn, Stephanie en ik). Met de SDG’s hebben we ook veel met Engelstalige bronnen te maken.

Het laatste stukje ben ik wel tegengekomen maar niet heel vaak. We hebben bijvoorbeeld wel meerdere invalshoeken bedacht bij het datajournalistiek project voor DuurzaamBedrijfsleven en zijn Stephanie en ik het tegengekomen toen in wij Nieuwspoort waren voor de SDG’s. Daar vroeg de Vereniging van Hogescholen of wij ook een stuk voor hun konden schrijven. Dit hebben we uiteindelijk niet gedaan, omdat we al met twee insteken naar deze bijeenkomst gingen en drie zou te veel worden.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *