In deze serie van twee berichten ga ik kort de productie toelichten. Na deze korte toelichting verwijs ik naar de reflectie op de productie. In deze PDF bestanden staat een echtgebreide reflectie op mijn productie. In dit bericht zal ik de reflecties van het eerste half jaar erop zetten.

Tekst

Media, angst en terreur

Dit was mijn eerste artikel die ik dit jaar heb gemaakt. Voor dit stuk ben ik naar het debat tussen verschillende hoofdredacteuren geweest over terreurberichtgeving in de Balie te Amsterdam. Een kijkje in het werkveld vanaf de eerste dag. Uiteindelijk hebben we nog een gesprek gehad met de hoofdredacteur van VRT België. Voor de reflectie klik hier.

Raadsverslag

Voor mijn tweede stuk ben ik naar de gemeente Middelburg gegaan voor een raadsvergadering. Een interessante bijeenkomst, ik heb er destijds voor gekozen om over de vergadering te schrijven in plaats van over één onderwerp uit de vergadering. Voor de reflectie klik hier.

Monumentaal Middelburg

In een raadsvergadering was er een motie ingedien over het verval van monumentaal Middelburg. Ik was benieuwd hoe de Middelburgers daar zelf over dachten. Daardoor is dit stuk ontstaan. Voor de reflectie klik hier.

Fullquote interview met Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie

Voor dit interview heb ik de persvoorlichter van het Openbaar Ministerie Martine Pilaar geïnterviewd. In dit porterrend interview probeer ik een beeld te geven van de taken van het Openbare Ministerie. Voor de reflectie klik hier.

De Koerdische kwestie

In dit stuk heb ik een achtergrondverhaal geschreven aan de hand van het Koerdisch referendum. In dit stuk heb ik de Koerden een podium gegeven om hun ervaringen te vertellen. In dit stuk heb ik gebruik gemaakt van anonimiteit. Voor de reflectie klik hier.

Rechtbankverslag

In dit verslag ben ik naar de rechtbank in Middelburg gegaan. Voor de reflectie klik hier.

‘Korte’ berichten

Dit idee heb ik opgedaan tijdens mijn snuffelstage bij de PZC, de provinciale krant van Zeeland. Het is de bedoeling dat je bij een ‘korte’ binen 275 tekens een bericht schrijft. Voor de reflectie klik hier.

Vraag en antwoordinterview

In deze vorm van het uitwerken van een interview heb ik een notaris geïnterviewd over zijn beroep en wat hij allemaal doet. Een interessant interview, waar ik veel uit heb kunnen halen. Voor de reflectie klik hier.

Video’s

Item over de burgerpeiling in Haaren

Voor dit item ben ik samen met Rens van de Plas naar de gemeente Haaren geweest om daar de burgerpeiling te verslaan. Voor de reflectie klik hier.

Item over de Efteling

Voor dit item zijn Eline, Stephanie, Lynn en ik naar de Efteling geweest om daar het verschil te zoeken tussen de Winter Efteling en de ‘Zomer’ Efteling. Voor de reflectie klik hier.

Item over wateroverlast in Zwolle

Voor dit item zijn Eline en ik naar Zwolle gegaan om over de wateroverlast te filmen en de ‘nattevoetenkaart’ die net geïntroduceerd is door de gemeente Zwolle. Voor de reflectie klik hier.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *