In het begin was ik blind, als wat Condor was en deed, was in mijn ogen perfect en niemand kon er op tegen zijn. Na het assessment zijn mijn ogen pas echt open gegaan. Ik heb al een aantal positieve punten behandeld van Condor, maar nu ga ik de wat negatievere kanten van Condor belichten.

Het eerste punt is dat er veel onduidelijk was, voor een pilot natuurlijk logisch. Toch zat er bij mij een soort van angst in. Wat nou als ze de grote fouten er niet uit halen en de Condorstudenten van volgend jaar met diezelfde fouten te maken krijgen. Fouten als te weinig informatie over het onderzoek dat gedaan werd of fouten als de strikte scheiding tussen de groepen. Ik geef hier niemand de schuld, maar toch zijn ze ontstaan. Nu zie je weer een zelfde patroon ontstaan. Zo heb ik gehoord dat het de bedoeling is dat de eerstejaars en tweedejaars van Condor met elkaar gaan samenwerken. Maar het lukte al niet met alleen maar eerstejaars. Hoe weten we dan of het volgend jaar wel gaat lukken.

In dit jaar zijn er verschillende acties ondernomen om de groepen weer bij elkaar te brengen. Zo heb je de ‘speeddate’ actie van Rens, Lynn en ik. De bedoeling was dat iedereen wat meer over elkaar wist. Of het idee bedacht door Condor C over elke week een nieuwquiz met Kahoot. Een geweldig idee wat op niks uitdraaide na 3 weken. Of het idee van de coaches zelf over de Venijnige Vraagstukken, deze vraagstukken zouden er ook voor moeten zorgen dat de groepen meer met elkaar gingen samenwerken. Ook dit is niet helemaal gelukt. Toch zijn er wel kleinere samenwerkingen geweest tussen de groepen. Zo had je laatst nog de samenwerking tussen Marloes van Condor B en Jesse van Condor A of de samenwerking van Lynn, Stephanie, Eline en ik van Condor B en Mirthe van Condor A. Dus er zijn wel samenwerking, maar niet zoveel als gehoopt was.

Over het onderzoek hebben wij ook maar weinig gehoord en na echt aandringen van de studenten zelf is er pas actie ondernomen. Er is een voorlichting geweest, waar ik ook naartoe ben gegaan, over het onderzoek en hoe dat er tot nu toe uitziet. Dit was al prettig. Toch zou het helemaal prettig zijn geweest als wij meer contact zouden hebben met de onderzoekers. Eén op één interviews zouden al goed kunnen werken.

Er is ook nog veel onduidelijk, zo moeten wij volgend jaar verplicht in het eerste half jaar stage lopen. Dat is op zich geen ramp, maar we moeten een onderzoek naar vernieuwen doen. Het onderzoek is prima. Toch is er weinig duidelijkheid over wat het onderzoek precies moet inhouden en hoe het eruit moet zien. En dan moeten we helemaal nog niet gaan beginnen over het tweede half jaar in het tweede jaar. Hier is nog geen duidelijkheid over. Ik heb wel een aantal ideeën, maar kan ik die wel uitvoeren? Komen er weer Venijnige Vraagstukken?

Op dit moment is er ook een hoop onduidelijk over de competenties. Na het eerste assessment hebben we van Roy extra uitleg gekregen over de competenties, maar de uitleg lijkt totaal niet op de competentiekaart. In de uitleg van Roy moeten wij veel dieper op de competenties ingaan dan er op de competentiekaart staat. Het verdiepen is niet erg, maar toch zorgt het voor onduidelijkheid bij veel mensen.

Toch zijn erin mijn opzicht meer positieve punten dan negatieven punten en daarom zal ik volgend jaar Condor blijven doen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *