Ik ben net zoals de anderen van de FHJ, zowel regulier als Condor, verplicht gesteld om naar deze stagemarkt te gaan. Van te voren kon je invullen welke bedrijven je graag zou willen zien en spreken. Mijn ogen zijn toen gevallen op E52 en BNR Nieuwsradio. BNR Nieuwsradio zal bij sommige wel een belletje doe rinkelen. Dit bedrijf houdt zich vooral bezig met radiojournalistiek en het maken van podcast. The thema’s die zij hanteren liggen voor in de financiële, politiek en maatschappelijke sector. Denk bij het laatste aan bijvoorbeeld de zorg, voor dit onderwerp hebben ze een apart programma. E52 is een krant/website in Eindhoven die zich vooral bezighoud met de Brainport Eindhoven. Ze zijn vooral gericht op technologie en innovatie binnen de regio Eindhoven. Allebei zijn heel erg interessante bedrijven en je zou er nog uren over kunnen schrijven, maar daar gaat het niet om in dit stuk.

Dan nu toch reflectie

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een voorsprong had kunnen hebben op Condor. Als ik namelijk meer redactie in het eerste jaar had bezocht in het eerste halfjaar, had ik ten eerste al een veel beter beeld van het werkveld en ten tweede zou het regelen van stage misschien wel makkelijker kunnen zijn geweest. Ik zie nu pas in dat ik in Condor juist de ruimte had om de contacten te leggen met het werkveld. Door deze contacten te leggen kon ik een beter beeld krijgen van het journalistieke werkveld en natuurlijk mijn toekomst.

Ik heb wel wat redacties bezocht. Zo heb ik de PZC en Omroep Zeeland bezoekt en zijn we samen met de groep de Groene Amsterdammer gegaan om een gesprek te voeren met de hoofdredacteur Xandra Schutte.

Volgend jaar ga ik daar zeker meer mee aan de slag. Meer contact opzoeken met het werkveld. Ik zal ook nu al proberen om deze fout iets meer te herstellen, maar daar is nog niet heel veel tijd voor over.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *