Ik zat vandaag in de trein met Stephanie richting Dordrecht. We hebben samen veel diepe gesprekken gevoerd over reflecteren en hoe je dat zou kunnen doen. Vandaar deze post, door deze gesprekken hebben zowel Stephanie als ik veel ideeën op gedaan.

Het eerste en belangrijkste punt is het feit dat ik erachter kwam dat ik in het eerste half jaar nog heel erg bezig was met mijn weg zien te vinden in Condor en de journalistiek in het algemeen. Op dat moment had ik het niet door, maar als ik nu zo terugkijk zie ik het wel. Ik denk dat dit ook één van de redenen kan zijn dat ik het reflecteren niet heb gehaald in het eerste assessment. In het eerste half jaar had ik een angst dat ik me nog niet thuis voelde in het beroep en de vorm van opleiding. Daarom ben ik als een kip zonder kop gaan produceren. Alleen maar doen om er maar niet aan te denken.

Nu zit dat heel anders, ik heb mijn plek gevonden in Condor en er wordt bijvoorbeeld voor verslaggeving naar mij gerefereerd voor uitleg. Dat geeft een geweldig gevoel. Ik heb ook al iets meer een beeld van de journalistiek en mijn rol daarin, zo kan ik snel, een prima verslagen typen. Het allerbelangrijkst is nog dat ik het ook leuk vind om het te doen. Toch heb ik zeker nog andere ambities, ik heb een hele erge interesse gekregen voor de podcast. Dat is ook één van de redenen dat ik voor een stage bij Omroep Zeeland heb gekozen, omdat ik denk dat zij mij daarbij kunnen helpen.

Naast dit heb ik vandaag een interessant journalistiek voorbeeld laten zien over Nespresso en Sacha de Boer, het ging hier over wat is bedrijfsjournalistiek precies en is het eigenlijk wel journalistiek? Ook dit voorbeeld heeft mijn kijk op de journalistiek weer vergroot. Waar ik eerst geen ‘markt’ voor mij zag, komen er nu langzaam dingen naar boven waarvan ik denk. Ja, dat kan ook. Een voorbeeld daarvan is de bedrijfsjournalistiek.

Oftewel een dag met veel botsingen, inzichten en nog veel belangrijker landingen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *