Dit klinkt als een domme overwinning, maar voor mij is het toch wel een belangrijk. Toen ik begon met de verslaggeversmaand ben ik vrij snel tot de conclusie gekomen dat ik één best wel belangrijk eigenschap mis en dat is namelijk lef. Gelukkig is dit een eigenschap die je jezelf kan aanleren. Je moet je namelijk over de drempel heenzetten. Dit kost veel moeite en gaat met ups and downs, maar vandaag 24 april 2018 heb ik weer een kleine stap gezet. Zo heb ik nadat ik bij de rechtbank in Breda ben geweest voor mijn rechtbankverslag, aan de bode gevraagd of ze alle namen kon opschrijven op een blaadje voor mij. Dit klinkt als een hele kleine stap, maar voor mij is het een grote stap.

Edinburgh

Ook voor de reis naar Edinburgh heb ik een goede stap in de richting gezet door te bellen naar een Schotse organisatie. Ik moest dus een telefoongesprek in het Engels voeren en ik was heel erg zenuwachtig, maar ook dat is goed gegaan. Dat is ook weer een overwinning erbij.

Zelfvertouwen

Ik ben mijn zelfvertrouwen een beetje verloren na mijn stuk over monumentaal Middelburg. Dit is al meer dan een half jaar geleden, maar ik had daar te maken met vijf à zes mensen die achter elkaar zeiden dat ze mij niet te woord willen staan. Als je dat voor de eerste keer doet dan ga je als eerst naar jezelf kijken. Wat doe ik fout? De PZC en Omroep Zeeland hebben daar het antwoord opgegeven voor mij. “Het ligt niet aan jouw, het ligt aan hen. Blijf door zetten dan kom je er echt wel.” Ik heb uiteindelijk voor een andere locatie gekozen en toen heb ik ongeveer tien man geïnterviewd, dus mijn stuk was niet mislukt, maar het heeft wel wat achtergelaten. Nu is het aan mij om het op te lossen en we zijn begonnen bij nul. Eerst het telefoongesprek in het Engels, dit heeft mijn vertrouwen erg omhoog getrokken en dan nu informatie persoonlijk vragen aan de bode is er ook weer één. Ik ga ervan uit dat het eind van dit collegajaar weer helemaal in orde is.

Tot zover mijn update over het hercreëren van mijn lef.

“Anything’s possible if you’ve got enough nerve” – J.K. Rowling

Het gaat misschien met kleine stappen, maar met grote stappen ga ik nu ook eerlijk zeggen: Dat is te veel van het goede. Ik ga gewoon zo door en dan kom ik er wel.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *