Ook dit jaar zijn we als groep en ben ik zelf tegen een aantal dingen aangelopen. En zoals ik vorig jaar ook heb gedaan ga ik reflecteren op Condor en hoe dat verlopen is dit vierde semester.

Om te beginnen is er tijdens de presentatie van Roy een fout gemaakt door te zeggen dat wij met zijn allen aan ondernemen moesten doen in plaats van ondernemerschap. Hierdoor hadden we als groep de impressie dat we een bedrijf moesten oprichten en dat leidde tot vier weken van ultieme chaos. In deze weken gingen de mensen gefrustreerd naar huis met heel veel hoofdpijn. Ik viel hier overigens ook onder, heel vaak merkte ik gewoon dat ik geen energie had aan het einde van de vergadering, die vooral uit discussies bestond.

Daarnaast heb ik van een aantal mensen te horen gekregen dat er minder structuur was dit jaar. Dit verschilt ook wel per persoon. Ja, ik vond dat er minder structuur was. Maar ik heb er geen last van ondervonden tot nut toe. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik het wel even lastig vond om een coach te zoeken waar ik mijn zorgen bij kwijt kan. Bij Bea lukt dat wat minder, Devid moest ik eerst erg aan wennen, maar dat zit nu wel in orde voor mijn gevoel. Roy viel natuurlijk weg en dat was toch wel degene naar wie ik altijd toe ging en dat was wel pittig. Op bepaalde momenten heb ik ook wel het gevoel gehad dat ik naar niemand binnen Condor toe kon om in vertrouwen te praten zonder voor veel overlast te zorgen.

Tegen het einde van het vierde semester heeft Djaydee een brief opgesteld met haar zorgen over Condor en hoe het er nu aan toegaat. Ik heb ook deze brief ondertekend en zelf nog een verhaal eraan toegevoegd. Het belangrijkste punt is de kloof tussen het projectonderwijs en Condor. Dit kom grotendeels door de locatie die ervoor zorgt dat er een fysieke afscheiding is tussen de FHJ en Condor. Ik ben er dan ook voorstander van dat we naar de FHJ worden verplaatst. Wel vind ik dan wel dat er een ruimte voor ons beschikbaar gesteld moet worden. Geen vast Condor-hok, maar dat we wel altijd in een lokaal kunnen zitten. Dat kan ook elke dag een andere plaats zijn.

We zijn ook in conversatie gegaan met Jelle Klipp en het MT en die hebben ook de zorgen serieus genomen. Ook hebben ze wat meer duidelijkheid gegeven over Condor en de toekomst van Condor. Eerst was er nog twijfel of er een nieuw eerste jaar kwam, maar die twijfel is weggenomen. Er komt een nieuwe lichting Condor-studenten.

Daarnaast kwam er nog de schok dat er volgende jaar maar zeven mensen in het vijfde semester (eerste semester jaar drie) hun minor gaan volgen. Dit leidt ertoe dat er tien à elf waarschijnlijk in het zesde semester hun minor volgen. Dat is een beetje scheef verdeelt, maar een voordeel is dat als wij terugkomen van de minor dan zijn de tweedejaars ook klaar met hun stage. Tegelijkertijd gaat iedereen van het datajournalistiekgroepje in het vijfde semester op minor, waardoor Data Bewijst misschien toch nog een realiteit wordt.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *