De me-scan gaf onder andere alweer aan dat ik communicatief ben ingesteld maar dat ik dat niet in mijzelf zie en ik dacht daar moet ik mee aan de slag. Normaal ben ik iemand die de kat uit de boom kijk, maar ik heb toen besloten om opener te worden.

Wat hieronder ligt is dat ik niet heel erg zelfverzekerd kan zijn en dat is iets waar ik al sinds het begin van Condor aan werk en ik moet nu toegeven dat ik een punt bereik heb dat ik met gemak over de drempel heenga. Een goed voorbeeld is toen we contact gingen opzoeken met mensen op Facebook om wat vragen te stellen over onze productie over files ten tijde van corona. In het begin zou ik kieskeurig zijn en niet te veel sturen, maar nu heb ik naar twintig mensen een berichtje gestuurd met daarin de vraag of ze ons willen helpen. Ik ben er door één zelfs geblokkeerd. Vroeger zou dit mij raken en zou ik het niet meer durven, maar nu geeft ik daar niks om. Stephanie en ik hebben er keihard om moeten lachen en we gingen weer vrolijk verder.

Inventariseren

De eerste stap was inventariseren hoe ik dat nou moet doen. Dit vroeg ik aan Roy en die zei dat ik gewoon veel meer moet praten met mensen. Dat ik meer moet durven en vaker die drempel over moet gaan. Met dat in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Het begon al bij mijn bijbaan bij de Praxis. ’s Ochtends krijgen we altijd vracht binnen en ik dacht ik ga eens met de chauffeur praten en ik heb een leuk gesprek gehad over hoe het nu ging in coronatijd en daar kwamen leuke dingen uit. Zo had hij het erover dat het echt chaotisch was met leveranciers die iets niet aanleveren of andere dingen aanleveren dan wat oorspronkelijk besteld is.

Externe communicatie

Ik dacht dat het dus een goed idee was om bij DataBewijst op de externe communicatie te gaan zitten. Dus samen met Mirthe en Eline ging ik dat oppakken. Tegelijkertijd zag ik mijzelf niet als communicatief genoeg, dus ik gaf ook heel eerlijk aan dat ik dat graag zou willen ontwikkelen. Daarom zei ik ook dat het op dit moment misschien niet slim is om mij de bedrijfstelefoon te geven. Toch toen de tijd kwam was ik bereid om de verkenningsgesprekken te doen. Het idee was om de verkenningsgesprekken met twee mensen elke keer te doen en ik bood aan om de vaste persoon te zijn in deze gesprekken en de rest van DataBewijst ging akkoord. Dus ik zat met Eline en DPG Media Online Zuid rond de tafel en met Stephanie en Omroep Brabant rond de tafel. En ik merk aan alles dat ik steeds communicatiever wordt.

Nog een voorbeeld vanuit mijn bijbaantje is dat ik verf aan het mengen was en dat ik op een gegeven moment met twee klanten het gesprek aanging en ik was aangenaam verrast. Zij begonnen over dat hun zoon een aantal clubs had in Tilburg en of ik daar weleens kwam. Daarnaast had ik het over mijn stage en het feit dat ik een eigen bedrijf ben begonnen. Het gesprek eindigde met dat ze onder de indruk waren en me succes wenste en ik moet zeggen dat het een heel erg leuk gesprek was.

Penvrienden

Dan is er nog het feit dat ik op zoek ben gegaan naar penvrienden om mee te schrijven. Ik heb een app gevonden via het internet, genaamd Slowly, waar je mensen van over de hele wereld een bericht kan sturen om dan zo te praten. Het fijne van de app is dat het een beetje als een brief werkt. Je stuurt een bericht en het duurt uren voordat het aankomt in het land waar je het naartoe stuurt. Een groot nadeel is dat je niet precies weet of degene liegt of niet en daarom ben ik ook voorzichtig geweest in het begin. Ik gaf niet mijn volledige naam en vertelde niet waar ik woonde. Het voordeel is dat je toestemming moet krijgen van beide partijen voordat je foto’s kan delen en dat je zo vaag kan blijven als je zelf wilt. Nu ben ik zelfs zo ver dat ik naar een paar vrienden mijn telefoonnummer heb gestuurd om zo via WhatsApp verder te praten (dit heb ik wel na veel brieven gedaan). Dit allemaal in het kader om socialer te zijn. Het grootste gedeelte van de mensen waar ik nu contact mee heb, heb ik ook zelf als eerste een bericht gestuurd.

Samengevat, naast de groei als journalist en als ondernemer ben ik ook flink gegroeid op persoonlijk niveau. Er is nog steeds een drempel dat geef ik gelijk toe, maar die drempel wordt steeds lager en ik kan steeds makkelijker over deze drempel heen stappen. De volgende stap is de weg naar de verbinder en dus (als we de me-scan geloven) in mijn ware kracht terecht komen.

Categorieën: Reflecteren

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *