Vanaf het begin hadden we al het idee om de onderzoeken samen te voegen tot één onderzoek en/of één productie. Alle vier (Mirthe, Stephanie, Eline en ik) doen een onderzoek naar datajournalistiek met daaraan een bepaald aspect verbonden. Uiteindelijk was het midden juni zo ver. We konden aan de slag. Dit bleek alleen nog lastiger te zijn dan we hadden verwacht. Stephanie en ik waren al wat eerder klaar met ons onderzoek, dus wij begonnen al met de onderzoeken verbinden. Dit deden we door naar verbindingen in elk onderzoek te zoeken en dan dat van jezelf eraan te koppelen. We konden alleen niet verder, omdat Eline en Mirthe de onderzoeken nog niet af hadden. Toen zij het eenmaal af hadden, hebben we de tijd genomen om alle onderzoeken te lezen en de dag daarna (dinsdag 16 juni) hebben we de hele dag de tijd genomen om een format neer te zetten. Dit is ook gelukt en ik moet zeggen dat het er staat. Dinsdag 23 juni hebben we nog even de tijd genomen om de puntjes op de I te zetten en een leeswijzer te maken. Zie hieronder de link naar het Google docs-bestanden:

  1. In dit bestand is onze eerste filter te zien. Hier hebben we gewoon alle verbindingen die we hadden gemaakt ingegooid:

https://docs.google.com/document/d/1SrPvt53D5HCemTNS9RFAPJwjMgO7m36xGSZ4kGxhfhc/edit

  • In dit bestand staat echt de informatie die we willen verwerken in onze productie in Adobe Spark. Ook staat er kort uitgelegd waar de verbindingen precies liggen:

https://docs.google.com/document/d/1JFG6GjKMxjNkYa4u5uOqjEU8Bzp4CvxXPk0zUZG2VA4/edit

Het was een flinke klus maar het is ons toch gelukt. Helaas krijgen we de productie niet af voor de 28 juni deadline, maar na de deadline gaan we er wel mee aan de slag. Ik zie er een geweldige, complexe productie in en wil het dolgraag gaan uitwerken.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *