Een spannende dag met veel interviews. Zo moest ik de stadsraad van Domburg interviewen, de wethouder van de gemeente Veere en Voxpops draaien. Dit was voor het item Domburg in spagaat, het item draaide om overtoerisme en de gevolgen die er zijn voor Domburg. De uitspraken waren van te voren al uitgezet door de eindredacteur en ik ging samen met een verslaggever en een cameraman op pad.

Het begon allemaal bij de stadsraad van Domburg die de alarmbel luidde. Heel belangrijk was dat ik me aan de insteek hield die van te voren was erzonnen. Bij de stadsraad was de insteek dat zij het probleem moesten schetsen.  In dit fragment zitten ook de voxpops. Daar kom ik later nog op terug

Lastige wethouder van de gemeente Veere

Daarna was het op naar de gemeente Veere om met de wethouder te praten over de oplossingen. Dit was een lastig interview aangezien de communicatie-adviseur een hele agenda had om de wethouder zo goed mogelijk te laten overkomen. Uiteindelijk is er wat moois van gekomen. Het volgende fragment is later uitgezonden in de uitzending.

Als laatste ben ik de straat opgeweest voor de voxpops. Dit verliep snel en soepel.  Met heel veel toeval ben ik een L1 journalist tegengekomen die in Domburg op vakantie was. Het artikel heb ik zelf niet geschreven, maar voor de context zet ik het er wel bij.

NOS

Het verhaal bleek zo’n succes te zijn dat de NOS er ook wat mee heeft gedaan. Een onderwerp van Omroep Zeeland werd overgenomen en ik heb er een hand in gehad. Dat vond ik wel bijzonder. Het is ook wel handig, want dan kan je het een beetje met elkaar vergelijken en leer je meer over de keuzes die je hebt gemaakt en of je de volgende keer andere keuzes zou maken.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *