Hier is de beschrijving van de maand september.

 • Condor week 1
 • Condor week 2
 • Condor week 3
 • Condor week 4

Condor week 1

Maandag, het is zo ver. De dag dat we beginnen met het project Condor. We beginnen met een presentatieronde, waarin een paar mensen hun presentatie over de ervaringsweek mogen houden. Dit leidt tot leuke conclusies en een gezellige sfeer in de groep. We krijgen een toespraak over wat Condor nou inhoudt. Dit is interessant en geeft de burger moed. We krijgen een cadeau, een notitieboek met het woord ‘condor’ op de voorkant, en een A4-tje met informatie. En we gaan op weg naar onze locatie, namelijk het Deprez gebouw in de spoorzone te Tilburg. Dit is een lange wandeling, maar je leert veel mensen kennen. We zien de locatie van de nieuwe FHJ in 2020 (in ons laatste jaar). We moeten gesloten vragen bedenken voor een kennismakingsspelletje. Na zoveel vragen en veel tijd zeggen de coaches dat het nu aan ons is om 3 groepen te maken. Dit lukt vrij snel en hierdoor kunnen we ons ook goed bezighouden met de opdracht die we hebben gekregen, namelijk onze groep voorstellen op woensdag. Dit lukt ook al snel en we hebben afgesproken om de maatregelingen morgen verder te bespreken en voor te bereiden. De redactiegroep is gevarieerd en dit is alleen maar goed. Ik verwacht en ik denk dat ik ook voor de rest van mijn redactiegroep spreek dat het dit jaar gaat lukken. De redactiegroep bestaat uit de personen: Stephanie, Sabine, Eline, Marloes, Roelant, Veerle, Nick, Marit, Jelle, Rens, Lynn en ik.

Dinsdag heb ik een mail naar de PZC gestuurd om te vragen voor een bijbaan en een snuffelstage. Voor de rest mijn tekstje geschreven voor de groepspresentatie.

 

Woensdag is presentatiedag. Vandaag hebben we onze presentatie gehouden. Het gaat goed, maar het is wel heel erg lastig voor de studenten en coaches om het te raden. De andere twee groepen hebben twee gave filmpjes van hoog niveau gemaakt. Daarna krijgen we te horen wie onze coach wordt. Onze coach is Bea. Bea komt uit Vlaanderen en is heel erg aardig. Ik denk dat we heel erg blij kunnen zijn met onze coach en ik verwacht dat we veel kunnen bereiken. Ik merk ook al aan het groepje dat we heel erg gemotiveerd zijn. Ik ben op nog meer ideeën gekomen voor mijn condorprojecten en ik hoop dat ik ze allemaal zo snel mogelijk kan uitvoeren. Vandaag krijgen we een project voor het motivatieonderzoek. We moeten op Pinterest een moodboard maken met de vragen. Waarom wil ik Condor doen? En wat verwacht je ervan? Daarna moeten we er een filmpje van maken. De link naar dit filmpje vind je hier: https://youtu.be/jEPJvBg8-LA.

Donderdag en vrijdag voor de rest veel ideeën opgedaan, ik hoop ook dat ik deze ideeën goed kan uitwerken en ik heb veel gestudeerd


Condor week 2

Maandag beginnen we met de opdracht die we vorige week hebben gekregen. De opdracht heeft de naam de belofte. In deze opdracht moet je zeggen waar je jezelf ziet over een half jaar. Ik heb besloten een paar projecten erin te verwerken. Hierover vertel ik later verder. Stephanie neemt het woord en laat een heel goed filmpje zien waarin ze uitlegt wat ze wil doen. Het is een duidelijk plan. Daarna is Roelant met een geweldig interview met zichzelf. Geniaal. Lynn komt met een brief aan haar zelf. Werkelijk waar een geweldig idee en ze heeft echt een groot talent voor schrijven. Veerle volgt met een leuk filmpje, vooral de muziek. Sabine komt met een audio, waaruit blijkt dat ze heel graag wil presenteren. Als laatste ga ik. Ik vertel over mijn project en wat ik wil bereiken. Het idee is om in een half jaar één groot project te doen en dan daar buiten om allemaal kleine projecten. Ik heb gekozen voor het grote project met het onderwerp ‘de Nederlandse rechtstaat’. Ik ga ervan uit dat ik veel kan bereiken, veel mensen kan interviewen en veel kan leren. ’s avonds ben ik naar de Balie geweest voor een debat over terreur in de media. Dit is echt gaaf en is ook zeer interessant. Wel jammer dat het maar twee uurtjes is, aangezien dat heel snel voorbij gaat is dat niet heel prettig. Het is wel ontzettend gezellig en ik hoop vaker met dit groepje plus een paar die er niet bij kunnen zijn wat vaker iets te kunnen ondernemen.

Dinsdag heb ik het artikel geschreven over media, angst en terreur. Ik ben er best wel een beetje trots op, maar het is niet perfect. Dus feedback is altijd welkom. Ik heb ook nog mijn blog ingesteld en er aan gewerkt en nu is het zoals het is.

Woensdag verder vergaderen. We hebben een lijst opgesteld met de dingen die we willen doen. Bijvoorbeeld een dagje Antwerpen met de hele groep plus Bea, het bezoeken van een redactie en docenten uitnodigen.

Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik gelezen in het basisboek Recht, basisboek Journalistiek en Wat is onderzoek?

 • Ik heb van het basisboek Recht H1 t/m H 6 gelezen.
 • Ik heb van basisboek Journalistiek gelezen: H1, 4 en 5.
 • Ten slotte heb ik gelezen uit Wat is onderzoek? Paragraaf 1.3: stromingen in het onderzoek, paragraaf 2.3.3: het logboek en H3: afbakening van het onderzoek

Condor week 3

Maandag

De vergadering heeft veel opgeleverd. We zijn op het idee gekomen om een boekenclub op te richten. Ook hebben we Veerle geholpen, want ze heeft moeite met opstarten. Dit gaat op een interessante manier die voorgesteld is door Bea. Het is interessant en komt oorspronkelijk uit de psychologie ben ik achter gekomen. We stellen vragen aan Veerle om het probleem echt goed te zoeken. Als Veerle het klaslokaal uitgaat, gaan we alles analyseren. Dan stellen we adviezen op en daaruit kan Veerle de beste kiezen. Voor de rest heb ik nog gebeld en naar redacties gemaild. De Volkskrant heeft al terug gereageerd en willen ons geen rondleiding geven. Ik wacht nog op het NRC, ANP en de redactie van het programma Zondag met Lubach. Ik mag ook een snuffelstage gaan lopen bij de PZC. ’s Avonds ben ik nog naar de raadsvergadering in Middelburg geweest om er twee projecten van te maken. Een verslag en een artikel over een motie.

Dinsdag

Ik heb mijn verslag over de raadsvergadering gemaakt. Dit is lastig, omdat ik mezelf de opdracht heb gegeven om het binnen 250 woorden te doen, maar het is wel gelukt.

Woensdag

Ik heb mijn verslag over de raadsvergadering moeten presenteren voor de Condor groep. Een paar verbeterpunten gekregen, maar over het algemeen vind iedereen het knap en hebben ze veel bewondering voor wat ik gedaan heb. In de groep is er nog gepraat over je plannen concreet maken, maar ik heb de keuze gekregen om weg te gaan en verder te werken aan mijn volgende project, namelijk over monumentaal Middelburg.

Donderdag

Interviewen was heel lastig. Vier maal mis en geen antwoorden gekregen. Uiteindelijk toch gelukt een paar mensen te interviewen. En besloten vrijdag verder te gaan.

Vrijdag

Afgesloten met nog meer interviews en mijn artikel uiteindelijk geschreven.


Condor week 4

 • Maandag

Redactievergadering en daarna gezellig naar Amsterdam. We hebben in het publiek gezeten van De Wereld Draait Door. Ik, Eline, Lynn en Stephanie zijn vaak in beeld geweest en veel mensen hebben mij herkend.

 • Dinsdag

 • Woensdag

Redactievergadering in het Deprez gebouw, daarna een  bezoek aan de FHJ en een idee opgedaan voor nieuw project, namelijk achtergrondartikel over Koerdistan.

 • Donderdag

Veel studeren, voornamelijk in het Studieboek Recht. Interviews regelen voor project over het Koerdisch referendum. ik heb ook nog veel gestudeerd.

 • Vrijdag, Zaterdag, Zondag

Interviews regelen met de politie en het Openbaar Ministerie. De politie heeft nee gezegd. Het OM mag ik telefonisch interviewen. Nu nog een afspraak maken. Ik heb me ook nog verdiept in Koerdistan.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *