Hier is de beschrijving van de maand oktober.

 • Condor week 5
 • Condor week 6
 • Condor week 7
 • Condor week 8

Condor week 5

 • Maandag

Vandaag is er weer een redactievergadering, We hebben stukken behandelt van verschillende collega’s en hebben concrete afspraken gemaakt over hoe het nou verder gaat met de vergaderingen. Vanaf volgende week (week 41) is om de week iemand anders de voorzitter.

 • Dinsdag

Planning gemaakt voor alle weken tot aan de herfstvakantie. (Zie de foto hieronder). Dit lijkt veel, maar dat is het niet. Er staat veel tussen dat zo is geregeld, namelijk het regelen van interviews. Ook ben ik nog naar het college Journalism Studies geweest van Devid Ilievski. Dit was zeker interessant.

 • Woensdag 

Samen met collega Rens op pad geweest naar de gemeente Haaren. In de gemeente Haaren werd er een burgerpeiling gehouden over de opsplitsing van de gemeente Haaren. Rens en ik zijn vanaf 8.30 de straat opgegaan. We hebben veel mensen gevraagd naar wat ze stemmen. Het begin ging niet zo goed, omdat we toch de verkeerde plek hadden uitgekozen. We stonden bij de supermarkt, maar aan de ene kant is het slim aan de andere kant ontzettend dom. Bij de supermarkt zijn er wel veel mensen, dus genoeg om te interviewen, alleen hebben die mensen over het algemeen haast. Later zijn we een vrouw tegengekomen van Omroep Brabant en die heeft ons nog allemaal tips gegeven. Ook heeft ze erbij gezegd dat ook zij in het begin veel fouten heeft gemaakt, zoals vergeten het ‘opnemen’ knopje in te drukken We hebben ook nog een interview gehad met de burgemeester en wethouder. Uiteindelijk rond 15.00 uit gemeente Haaren vertrokken.

“Alle mensen hebben immers met elkaar gemeen dat ze fouten maken” – Sophocles

 • Donderdag

Een interview gehad met een Koerdische man voor mijn project over Koerdistan. Het interview ging goed. Het was wel over de telefoon, dat toch heel erg lastig was. Na dertig minuten heb ik genoeg informatie gekregen en heb ik het interview afgesloten. Interessant was het wel. Veel informatie gekregen. Ook heb ik de rechtbank gemaild voor mijn grote project over de Nederlandse rechtstaat. Ik mag een zitting bijwonen en misschien is er de mogelijkheid om een rechter te spreken. Ook heb ik contact opgenomen met de gevangenis in Middelburg en er is misschien een mogelijkheid om ook daar een interview te doen.

“Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time.” – Thomas Edison

 • Vrijdag

Na eerst om 9.00 een interview gehad te hebben van 30 minuten met Martine Pilaar (persvoorlichter van het Openbaar Ministerie, regio Zeeland – West-Brabant), moest ik met de trein naar Eindhoven. Ik viel namelijk onder een delegatie samen met Veerle en Eline. Wij hebben een opdracht gekregen van de Muppets (voorzitters SEAL). We moeten SEAL gaan promoten. Onder SEAL vallen de scholen Fontys Hogeschool Journalistiek, de Economische Hogeschool en Fontys Hogeschool ICT. Deze drie hebben iets gemeen, namelijk ze hebben een soort van hetzelfde als wat wij doen bij Condor. Een alternatieve vorm van onderwijs.

“Het beste denken vond plaats in eenzaamheid. Het slechtste denken vond plaats in drukte” – Thomas Alva Edison

 • Zaterdag

Niks gedaan, moest de hele dag werken.

 • Zondag

Fullquote interview geschreven over het OM. Voor de rest nog mijn woordenlijst aangepakt.


Condor week 6

 • Maandag

Eerst een interessante en productieve redactievergadering gehad en daarna zijn we met een groepje naar de masterclass van Edwin Gitsels gegaan. Deze masterclass was georganiseerd door Condor A. Ik heb veel geleerd en ook veel aantekeningen gemaakt. Het was heel erg gezellig, maar ook zeker heel erg interessant.

“Take notes on the spot: a note is worth a cartload of recollection” – Ralph Waldo Emerson (Amerikaanse dichter en filosoof)

 • Dinsdag

Ik heb mijn Koerdistan project eindelijk afgemaakt en ook feedback gekregen. Deze opdracht was heel erg lastig vond ik, omdat ik met anonimiteit wilde schrijven. Vandaar dat ik feedback over de anonimiteit opgeven niet accepteer, want ik moet nou eenmaal mijn woord houden aan mijn bronnen. Ik heb het beloofd aan de mensen en als ik die belofte breek kan dit nare gevolgen hebben. Voor de rest veel gelezen in mijn boeken, maar daar blijft het ook bij. Ik had besloten om een rustdag te nemen. Wat uiteindelijk niet heel erg gelukt is. Ik begin nu geen project, omdat ik donderdag en vrijdag mijn snuffelstage bij de PZC heb en ik me eerst daarop wil focussen. Ik zal ook een verslag maken van mijn avontuur bij de PZC.

“Wie niet tevreden is met wat hij heeft, zal niet tevreden zijn met wat hij krijgt”- Plato

 • Woensdag

Koerdistan project officieel online gezet, samen met mijn fullquote-interview over het OM. Ik heb besloten om geen nieuw project te starten, omdat ik donderdag en vrijdag mijn snuffelstage heb.

 • Donderdag & Vrijdag

Er is zoveel gebeurd dat ik het niet meer kan beschrijven. Ik heb veel geleerd en dit is echt een bevestiging geweest voor mijn keuze in deze beroepensector. Ik wil journalist worden. Geen twijfel meer mogelijk. Ik ben op pad geweest, heb geleerd over de vormgeving en ik heb een ‘korte’ mogen schrijven. Een korte is een tekst van maximaal 375 tekens. Ik heb trucjes geleerd en ben er ook nog achter gekomen dat ze heel erg afhankelijk zijn van het internet. Ik weet nu wat de Persgroep is. Ik kan beter plannen en beter mijn plannen concreet maken. Met een deadline werken gaat ook steeds beter, ook al is er nog steeds progressie mogelijk.

“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen” – Aristoteles


Condor week 7

“Mit dem Wissen wächst der Zweifel” – Goethe (vertaling naar Nederlands: Hoe meer kennis hoe meer twijfel.)

 • Maandag

Deze vakantie heb ik besloten om geen project te doen, maar me te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Ik heb dus vooral veel gelezen in deze vakantie. Na de vakantie begin ik weer fris en fruitig aan een nieuw project. Ik heb het Deel IV Goederenrecht gelezen en gemarkeerd.

 • Dinsdag .

Ik heb vandaag weer een deel gelezen van het recht namelijk Deel V Verbintenissenrecht. Ook ben ik begonnen in het boek Sapiens dat verrassend, maar ook heel erg leerzaam is. Het opent je ogen.

 • Woensdag

Ik heb mijn filosofie voor dummies verder gelezen, zie mijn literatuurlijst

 • Donderdag

Verdieping in het Midden-Oosten. Ik ben meer gaan lezen over het Midden-Oosten. Ik ben bijvoorbeeld begonnen in het boek Qatar small state, big politics

 • Vrijdag

Verder gegaan in het boek over Qatar, wat overigens ontzettend interessant is. Ik heb ook meer informatie gezocht over Qatar. Mijn doel is om van elk land in het Midden-Oosten een boek te lezen. Ik weet niet of het lukt. Ik doe dit namelijk, omdat ik in mijn tweede periode (als ik mijn dertig punten haal voor de eerste periode) graag een verdieping wil doen in het Midden-Oosten, zoals politiek en ook zeker cultuur. Mijn project over de Koerdische kwestie was een voorproef.

 • Zaterdag & Zondag

Zaterdag heb ik een hele dag moeten werken bij de Lidl. Zondag gelezen in Europese Unie voor dummies. Dit boek komt wel uit 2004 en is niet heel erg actueel, maar het landbouwbeleid en het bestuur klopt nog steeds. De principes blijven hetzelfde. Ook ben ik verder gaan lezen in Qatar small state, big politics.


Condor week 8

 • Maandag

Veel vergadert voor de pitch. Het is zeker een nuttige dag geweest. Tussen het vergaderen door, hebben we veel plezier gehad en veel gelachen. Ik heb ook nog een project voorgesteld dat ik graag wil doen. Eline vindt het project heel erg interessant, dus nu doen we samen een project over wateroverlast.

 • Dinsdag

Ik begin met informatie doorsturen naar Eline voor ons project en we hebben besloten om een mini documentaire te maken. Naast de documentaire maken we ook een soort van vlog om onze reis en een evaluatie te laten zien van ons project. We hebben veel ideeën en ik denk dat het wel in orde komt. We beginnen vanaf volgende week, omdat we vandaag willen focussen op de pitch en ik moet donderdag naar een rechtszaak voor mijn grotere project.

“An idea that is not dangerous is unworthy of being called an idea at all” – Oscar Wilde (Ierse schrijver)

 • Woensdag

Weer verder gegaan met de pitch en ik heb feedback gekregen op mijn stuk over Koerdistan. Ik heb veel aan de feedback gehad en ik ga het zo snel mogelijk aanpassen. Voor de rest mijn voorzitterschap afgesloten.

“We all need people who will give us feedback. That’s how we improve” – Bill Gates

 • Donderdag

Eerst begonnen met het lezen van basisboek Recht en Journalistiek denken en doen. Daarna naar een openbare zitting geweest in de rechtbank. Dit was onwijs interessant en ik ga nog een rechtbankverslag erover schrijven.

 • Vrijdag

Veel gedaan. Ik ben begonnen met werken in Vlekkeloos Nederlands. Ook heb ik mijn rechtbankverslag getypt, daarnaast nog gewerkt aan vragen van het basisboek Journalistiekdie je kan vinden op de site.

“Het begin is het belangrijkste deel van het werk” – Plato

 • Zaterdag

Veel gewerkt bij de Lidl, daarvoor heb ik nog wat vragen in het basisboek beantwoord en heb ik nog in Vlekkeloos Nederlands gewerkt. Ook heb ik me verder verdiept in het project met Eline.

“Goed begonnen is het halve werk” – Aristoteles

 • Zondag

Ik ben verder gaan werken in Journalistiek denken en doen. Ik heb verschillende opdrachten gemaakt en ik heb een casus gemaakt (van H2). Dit is heel erg interessant en ik leer er heel veel van. Tot nu toe lukt het allemaal.

“Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it” – Henry Ford (automobielfabrikant)

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *