Verslaggeven, deze maand staat in het teken van deze term in de journalistiek. Waar de maand maart begon met het voorbereiden voor de gemeenteraadsverkiezingen, kwam ik samen met met mijn coach Bea tot de conclusie om er toch meer ruitme voor te creëren, waardoor ik in april ook nog bezig zal zijn met verslaggeven. Maart stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Goed onderzoeken wat de gemeenteraadsverkiezingen zijn en wat de gemeenteraden precies doen. Hiervoor heb ik verschillende bronnen geraadpleegt, zoals Zondag met Lubach, NOS en het boek ‘Politiek voor dummies’, hoofdstuk 1: Gemeente politiek.

De week van 21 mei, de gemeenteraadsverkiezingen, ben ik naar de gemeente Vlissingen gegaan voor een livebolg over het lijsstrekkersdebat en de uitslagenavond. Op 20 mei ben ik verder gegaan met onderzoeken door mee te lopen met politek verslaggever Ferdinand Kloppejan van Omroep Zeeland. Ik heb hier meegekregen hoe ze de uitslagenavond voorbereiden. De liveblogs zijn te vinden op mijn homepage.

Reflecteren

De week daarna heb ik nog besteed aan het reflecteren op wat ik heb gedaan voor de week van de gemeenteraadsverkiezingen en er volgt een antwoord op de ‘waarom-vragen’. Ook heb ik al geprobeerd een antwoord te formuleren op de vraag wat is verslaggeven (voor mij)? Deze bestanden ga ik nog los publiceren. Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar de theorie van verslagen en waar je de verslagen aan kan herkenen.

Edinburgh

Naast het verslaggeven, onderzoeken en reflecteren ben ik natuurlijk ook nog bezig geweest met het voorbereiden van de Edinburgh reis, ook hiervan ga ik een apart document maken. Dit kon ik nog niet eerder doen, doordat we bezig waren met de hints over de bestemmingsstad.

Tot de volgende maand


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *