Na het tweede assessment kreeg ik te horen dat ik mijn dertig studiepunten niet had behaald. Dat betekende dus dat ik om een herkansing moest. Een grote teleurstelling was het wel. De dag na de uitslag heb ik, met Roy, één van mijn assessoren, afgesproken om te kijken waar het precies aan lag. Roy heeft toen samen met mij al mijn verslagen doorgenomen om te kijken waar het precies aanlag. Ik moet publieksgerichter gaan schrijven.

Dus ik heb besloten om een groot deel van mijn verslagen te herschrijven op een publieksgerichtere manier. Maar hoe, doe ik dat? Ten eerste de tips en tops die Roy met mij heeft doorgenomen na het assessment hebben mij erg geholpen. Toch heb ik nog gekeken naar andere verslagen van andere kranten. Hoe maken zij het nou publieksgerichter? Dit allemaal samen leidde tot de verslagen die er nu staan.

Naast het herschrijven van mijn verslagen, heb ik ook besloten om een mini-project te starten om met mijn lef en vertrouwen aan de gang te gaan. In dit mini-project ben ik de straat op gegaan om aan de mensen te vragen wat zij zouden lezen als ze de krant openslaan. Hier volgde interessante antwoorden uit. Zo, dacht ik dat een stuk over de niet zo al te beste financiële situatie in Middelbrug wel interessant zou zijn. Terwijl de mensen het daar totaal niet mee eens waren. Zij wilde liever wat meer weten over het bombardement op Middelburg, of dat er meer geld gaat naar de Universiteit in Middelburg.

In mijn verslagen ben ik een paar dingen tegengekomen die ik niet meer kan aanpassen, maar die ik wel voor de volgende keer in mijn achterhoofd moet houden. Ik mag best wat brutaler schrijven, vooral bij het vrij verslag en het sfeerverslag. Bij deze verslagen zijn de citaten ook erg belangrijk. Deze citaten zijn bijna niet aanwezig en dat is zonde. Wat ik ook geleerd heb van deze herkansingsperiode is het feit dat de titel, de inleiding en de eerste zin, erg belangrijk zijn voor je stuk.

Eén voorbeeld van wat brutaler schrijven, is de titel van mijn sfeerverslag. De titel is Middelburg omringt door politie en het leger; de inwoners kunnen geen kant op. Deze titel houdt in dat er veel politie aanwezig is in Middelburg, omdat de Four Freedoms Awards er weer zijn. Middelburg wordt in de gaten gehouden door de politie en het leger, de stad is omringd en straten zijn afgezet. De inwoners kunnen geen kant op, omdat je om de zoveel tijd gecontroleerd word door de politie. Ook gedragen mensen zich nou eenmaal anders als er veel politie is of als ze het leger aanwezig zien. Het is een extreme titel, maar hij klopt wel.

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *