Met muziek, gratis, de monumenten van Middelburg bezoeken

Het oude centrum van Middelburg is weer het decor van een festival in Middelburg. Dit festival genaamd VÓLkoren is voor de 20e editie in Middelburg. Er reizen zelfs buitenlandse koren af om aanwezig te zijn bij het festival.  Zo was er bij deze editie het Coro de la Universidad Pablo de Olavide uit Sevilla aanwezig.   

Het koor uit Sevilla was niet het enige buitenlandse koor dat in Middelburg aanwezig was, zo waren ook koren uit België aanwezig en een koor uit Keulen. Dit was wel de eerste keer dat er een koor met het vliegtuig naar Nederland is gekomen voor , meldt de organisatie. In 1990 begon het evenement met 10 koren verspreid over één dag. Nu, in 2018, zijn er tegen de 190 koren verstrooid over twee dagen aanwezig op het festival.

Eén van de locaties van het VÓLkoren festival, de kloostergangen

In de stad zijn er verschillende locaties waar er muziek wordt gespeeld. Je loopt door de binnenstad en dan begint het. Je wandelt op de muziek af en gaat zitten en voor je het weet zitten de mensen te dansen om vervolgens daarna de tranen uit de ooghoeken weg te pikken. Dat laatste gebeurde vooral bij het nummer Heal the World van Michael Jackson. Een nummer dat altijd toch veel impact geeft op de mensen.

De ene locatie is drukker dan de andere. De Koorkerk is een voorbeeld van een drukkere locatie. Hier moeten de vrijwilligers de tientallen mensen tegenhouden. Volgens de organisatie zijn er op het festival koren geweest die zich willen presenteren, want het schijnt dat het tegenwoordig écht zo is: “op Middelburg VÓLkoren moet je gezongen hebben.”, concludeert het VÓLkoren genootschap.

Omroep Zeeland meldt dat Hans van der Zwan, organisator van VÓLkoren, erg tevreden is. “Het is een fantastisch gevoel dat de formule elke keer weer succesvol blijkt. En wat heel mooi is, is dat we ieder jaar weer groeien met het aantal koren dat zich inschrijft.”

Gratis de monumenten betreden met muziek op de achtergrond was voor veel mensen, wat in de duizenden opliep,  toch wel een goede reden om naar VÓLkoren te gaan dit jaar en een donatie te geven aan de organisatie.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *