Rechtbank concludeert; beide ouders moeten actie ondernemen

BREDA – Een taakstraf van dertig uur en een proeftijd van twee jaar, dit si de eis van het Openbaar Ministerie tegen de beschuldigde Bredanaar M.D., die zijn vrouw geslagen zou hebben in de slaapkamer voor toeziend oog van hun dochter.

De politie kreeg een melding van de vrouw van de aangeklaagde op 22 oktober 2017. Op deze avond zou meneer D. laat thuis zijn gekomen van een avond voetbal kijken met vrienden. Dit zorgde voor onenigheid, omdat zij voor haar gevoel verwaarloosd werd, wat uitliep tot een ruzie. De vrouw zou een klap hebben gekregen van haar man en daarna is de politie ingeschakeld.

De beklaagde vertelt dat hij zijn vrouw niet heeft geslagen, maar alleen maar heeft weggeduwd. De officier van justitie noemt dit dubieus. De politie leidde namelijk af dat er een rode plek op de wang zat van de vrouw en dat er dus een vorm van geweld moest zijn geweest.

Over de dochter is weinig duidelijk. Volgens de politie heeft de dochter alles gezien, maar de beklaagde meldt dat de dochter op de gang was en niks heeft gezien. De instanties Veilig thuis en Sterk huis merkten dat de dochter geen bijzonder gedrag vertoonde, door de ruzie tussen de ouders.

Voor mishandeling kan de verdachte twee jaar celstraf krijgen, concludeerde de politierechter. De uiteindelijk uitspraak, een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank van Breda vindt namelijk dat beide ouders in therapie moeten gaan om deze ‘ongevallen’ te gaan voorkomen. Dat is de voornaamste reden voor de mildere straf.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *