Hier is het bericht dan eindelijk. Mijn terugkijk op de reis naar Edinburgh. Er zijn zowel tijdens de voorbereiding als op de reis wat dingen anders gegaan dan ze gepland waren.

Zo hebben wij vijf plannen moeten maken voor de reportage in Edinburgh. Wat handiger was geweest is dat we eerst een aantal steden hadden gekozen. Daarna een plan te maken voor al die steden en als laatst te kijken welk plan het beste uit te voeren was. Zodra het plan af is, koop je de tickets pas en regel je de overnachtingen. Nu was dit een veel grotere uitdaging en leerde je veel meer met een deadline werken. Aangezien je met een plan en een idee naar de stad moet gaan.

Een ander punt wat best wel slordig is/was, is het feit dat we voor de fotoreportage zonder ‘echte’ interviews het vliegtuig in zijn gestapt. Wij hebben hier een heel groot risico genomen, dat wel goed is afgelopen.

Wat ook zonde is, is dat we zoveel hebben gedaan, dat er weinig tot geen ruimte is overgebleven voor vrije tijd en het echt genieten van de stad.

Professioneel en snel gehandeld

Wat wij wel heel professioneel en goed hebben opgelost naar mijn mening is dat toen er een collega (Lynn) vertrok, omdat ze zich niet lekker voelde. De anderen (Stephanie, Mirthe, Eline en ik) heel rustig en kalm zijn gebleven. Stephanie en ik hebben in ons eentje een fotoreportage gemaakt, wat erg goed is gegaan. Ik heb wel mijn fotoreportage moeten aanpassen, omdat de planningen ook zijn veranderd. Zo heb ik alleen voor nachtfotografie gekozen in plaats van een tegenstelling tussen nacht en dag.

De reportage is er ook heel erg goed en mooi uit komen te zien. Het enige waar ik nog steeds een beetje over twijfel is de titel Edinburgh about the Fringe. Wij hebben vier mensen geïnterviewd en zij wonen wel allemaal in Edinburgh, maar zijn vier mensen wel representatief voor een hele stad. Dat blijft een lastig punt. Maar we zijn er alleen allemaal mee akkoord gegaan. Ik heb er niet over nagedacht op dat moment en ben toen akkoord gegaan. Dan ga ik nu ook niet meer moeilijk doen, dan had ik dat op het moment zelf moeten doen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *